Gemeente Leeuwarden

Drukke ochtend brandweer: twee branden

Bron: Brandweer Leeuwarden (04-02-2006) Op zaterdagochtend 4 februari is de Leeuwarder brandweer twee keer uitgerukt voor branden aan het Zaailand en in de Sumatrastraat. Er ontstond veel schade.

De eerste brand was omstreeks kwart voor negen in het gerechtsgebouw aan het Zaailand. Op de begane grond ontstond brand door kortsluiting in de krachtstroomverdeelkast. Momenteel wordt het gerechtsgebouw verbouwd en zijn de verdiepingen in het pand deels open. Hierdoor zagen omstanders de vlammen uit het dak komen en leek de brand groter dan deze daadwerkelijk was.

Een uur later werd de brandweer opnieuw gealarmeerd. Deze melding betrof een woningbrand in een tussenwoning aan de Sumatrastraat. De bewoners waren ten tijde van de brand niet thuis. Omdat de brandweer nog bezig was aan het Zaailand werd assistentie ingeroepen: bij de bluswerkzaamheden was ook het korps van Marssum en Dokkum actief. Ze konden niet voorkomen dat de woning volledig is uitgebrand. De oorzaak van deze brand is nog niet bekend.