Politie Drenthe

Zaterdag

Emmen, 04-02-2006

Met drank op tegen boom
KOEKANGE In de nacht van vrijdag op zaterdag is een 29-jarige inwoner van Hoogeveen aangehouden. De man was met zijn auto op de Oshaarseweg in een bocht rechtdoor geschoten en tegen een boom tot stilstand gekomen. Behoudens een paar schaafplekken kwam hij er goed van af. Bij onderzoek bleek verder dat de man teveel gedronken had en blies na aanhouding aan het bureau ongeveer 1.5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Na verhoor heeft hij een dagvaarding mee gekregen. (06-110739)

Automobilist doorgereden na aanrijding
ROLDE Op T-splitsing van het Waardeel en de Ziel, is vrijdagmiddag omstreeks kwart voor twee, een automobilist na een aanrijding doorgereden. De onbekende automobilist reed een 32-jarige fietster uit Rolde omver. Na de aanrijding is de auto doorgereden zonder zich bekend te maken. De vrouw bekwam kneuzing en pijnlijke plekken. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding. (06-110518)

Alcomobilisten aangehouden
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zagen politieagenten een man in beschonken toestand bij de parkeergarage aan de Torenlaan. De man werd gewaarschuwd niet te gaan rijden en hij beloofde in de auto te gaan slapen. Na verloop van tijd zijn de politieagenten terug gegaan om te controleren of de man zich aan zijn belofte hield. Toen de politie aan kwam rijden, stond de man net voor de slagboom om te vertrekken met zijn auto. Hij is aangehouden en blies daarna op het bureau net boven de 2 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij heeft na verhoor een dagvaarding meegekregen. (06-110725)

RODEN Politieagenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag op de Roderweg twee autos met hoge snelheid rijden. Op het Oostindië in Zevenhuizen kregen beide bestuurders een stopteken en bij de controle bleek dat beiden gedronken hadden. Beide mannen, een 23-jarige inwoner van Leek en een 25-jarige inwoner van Groningen, werden aangehouden. De man uit Leek blies ongeveer 1 promille en de man uit Groningen 0.6 promille. Beide zaken zijn middels snelrecht afgewerkt. (06-110728)

Fietsendief aangehouden door politie
ASSEN Op de Menning werd vrijdagnacht een 34-jarige man uit Assen aangehouden voor het stelen van een fiets. Politieagenten zagen de man een fiets in de kofferbak van zijn auto leggen. De fiets bleek nog op slot te staan en het verhaal van de man over de herkomst van de fiets was heel onduidelijk. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek. Inmiddels heeft de man bekend de fiets te hebben gestolen. (06-110682)

Winkeldief aangehouden
ASSEN Vrijdagmiddag is een 45-jarige inwoner van Assen aangehouden voor het stelen van goederen bij zaak aan de Borgstee. Nadat de man goederen had betaald en door het beveiligingspoortje liep, ging het alarm af. Bleek dat de man nog plantenzaad, met een waarde van 9, 40 in zijn zakken had gestopt en deze niet had betaald. De man is meegenomen en verhoord. Hij heeft in het kader van snelrecht een boete opgelegd gekregen van 130,-- euro. (06-110561)

Spoor van vernielingen
ASSEN In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn aan de Nobellaan en de naaste omgeving daarvan, voor zover nu bekend, bij 11 zaken ruiten vernield. Meerdere zijn ingegooid en andere zijn dermate zwaar beschadigd dat deze ook vervangen moeten worden. Het betreft over het algemeen grotere ruiten. De politie heeft nog geen spoor van de daders.(06-110730)

Huiselijk geweld
BARGER COMPASCUUM Vrijdagmiddag is een 43-jarige inwoner van Barger Compascuum aangehouden voor het mishandelen van zijn 38-jarige vrouw. Bij de aanhouding was pepperspray nodig om de man in bedwang te krijgen. De zaak zal worden afgewerkt middels het protocol huiselijk geweld. (06-110535)

KLAZIENAVEEN Na een melding van huiselijk geweld, werd een 39-jarige man aangehouden en ingesloten. De juiste toedracht moet nog worden onderzocht. Ook in deze zaak zal het protocol huiselijk geweld worden toegepast. (06-110709)

Schennispleger
EELDERWOLDE Op het Achterom zijn vrijdagmiddag rond halfvier, drie meisjes geconfronteerd met een schennispleger. De meisjes van 13 en 14 jaar uit Groningen fietsten over het fietspad aan de Groningerweg, nabij de Hoornse Plas, toen uit de bosjes een man kwam met zijn geslachtsdeel uit de broek. De geschrokken meisjes zijn snel doorgefietst en hebben bij een woning de politie gebeld. Het betrof een man van rond de 40 jaar, met een kaal voorhoofd. Het haar was verder grijs/bruin. Het betrof een gezette man. (06-110574)

Onder invloed van drugs verkerende man aangehouden EMMEN Op de Kerkhoflaan is vrijdagavond een 22-jarige man aangehouden. De man werd in zijn auto aangetroffen, terwijl hij geheel onder invloed van drugs verkeerde. Ook had hij XTC en coke bij zich. Van hem is een bloedproef genomen. De man is ingesloten voor nader onderzoek. (06-110634)

Brand in loods
NIJEVEEN Zaterdagmorgen net na 09.00 uur is er brand uitgebroken in een grote loods aan de Kolderveense Bovenboer. Brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet voorkomen dat een gedeelte van de loods in vlammen opging. Ook in de schuur staande machines, het magazijn en het kantoor gingen in vlammen op. Brandweer van Ruinerwold en Havelte, alsmede onderdelen van de brandweer uit Emmen, Assen en Hoogeveen kwamen ter plaatse. De brandweer is tot in de middag bezig geweest na te blussen. Mogelijk dat een storing aan een kachel de oorzaak van de brand is weer geweest. Naar schatting is de schade vrij hoog. (06-110780)

Roel Hallink verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot maandagmorgen. Tel. 0592-452052 of 06-51 52 8156.