Gemeente Heerenveen


Posthuis Theater Heerenveen


Jan Jaap van der Wal (za 4 februari)

Jan Jaap van der Wal: "BSUR" (try-out)

zaterdag 4 februari 2006

20.15 uur

Entree: EUR 14,00
65 +: EUR 13,00
cjp: EUR 11,50

(Cabaret. Tekst en spel: Jan Jaap van der Wal. Regie: Ruut Weissman. Première: najaar 2006.)

Jan Jaap van der Wal (Leeuwarden, 1979) is in enkele jaren uitgegroeid tot een fenomeen. Jan Jaap van der Wal zal in het seizoen 2006-2007 in de Nederlandse theaters te zien met de voorstelling "BSUR", een programma dat nu nog in de try-out fase zal verkeren. In de laatste maanden van 2005 zal "BSUR" de vorm hebben van een oudejaarsconference. Vanaf januari 2006 zal het programma weer een ander karakter krijgen. Vaste titel blijft BSUR, "Be aS yoU aRe".

BSUR stond er in gedrukte letters op een schriftje dat Jan Jaap van der Wal ooit kreeg van een hem zeer dierbare. Er stond ook een opdracht bij: "Wees wie je bent". Dat schriftje is nu vol. Met als resultaat een nieuw programma. Het derde soloprogramma van Jan Jaap van der Wal. Het zal een programma worden met een kern met daaromheen ruimte om te doen wat op dat moment relevant is.

Uit de recensies van het vorige programma van Jan Jaap van der Wal ("Staat"): "Met `Staat', geregisseerd door Ruut Weissman en Raoul Heertje, zorgt hij voor vijf kwartier puur genot, vijf kwartier vol uitermate goede verhalen met een kop en een staart. Intelligent, scherp en grappig, prikkelend en uitdagend (...) Haal de slaapzak maar van zolder en ga voor de deur van uw theater liggen" (GPD).


zie ook: www.janjaapvanderwal.tk of www.bvgool.nl