Uit de fractie

Verkiezingen op Wilhelminapier

Do 2 Feb 2006 - Redactie

Fractievoorzitter van de PvdA Bert Cremers wil alternatieve verkiezingen voor de bewoners van de Wilhelminapier.

Bert Cremers heeft voorgesteld om voor de bewoners van de Wilhelminapier alternatieve verkiezingen te organiseren. Die verkiezingen zouden plaats moeten vinden na de komende gemeenteraadsverkiezingen van 7 maart 2006. Hij deed dit voorstel in de commissie Bestuur en Veiligheid. Burgemeester Opstelten omarmde zijn voorstel.

Op 7 maart mogen Rotterdammers hun vertegenwoordigers kiezen voor en de gemeenteraad en deelgemeenteraad, maar de ongeveer 700 bewoners van de Wilhelminapier mogen slechts 1 stem uitbrengen: alleen voor de gemeenteraad. Dit komt omdat de Wilhelminapier, zolang het gebied in opbouw is, niet onder een deelgemeente valt. Na de opbouw is het de bedoeling dat het gebied onder de deelgemeente Feijenoord gaat vallen. De PvdA vindt dat deze bewoners ook een stem op deelgemeentelijk niveau zouden moeten hebben. Bert Cremers stelt voor dat er met de alternatieve verkiezingen 1 of 2 vertegenwoordigers gekozen worden die als waarnemer in de deelgemeenteraad plaats nemen en op die manier invloed uitoefenen op de besluitvorming in Feijenoord.

Reacties op dit bericht

belachelijk systeem
Gepost op: vrijdag 3 februari '06 - 10:41

Cremers heeft gelijk maar dat het feit zich voordoet is een bewijs dat het een belachelijk systeem is. Een systeem waarbinnen kleine clubjes extra beloond worden (we gaan het binnenkort aantonen) die daarna voor de verkiezingen om hun positie te behouden volop hun omgeving verkeerd informeren: liegen dus.
In Overschie roept de opbouwwerker dat Pastors alle bomen wil rooien, we hebben alle speeltuinen al willen sluiten(op de dag dat een nieuwe geopend werd), we willen geen cusrsussen aan bejaarden geven etc.
De deelgemeenten vertegenwoordigen de kern van het perfide systeem van nepotisme en cliëntelisme. Zoals een vriend me ooit vertelde. De linke kerk zit tot in de haarvaten van onze samenleving en is bereid alles te doen om haar positie te behouden.
Dus juist het in stand houden van dit systeem, ondanks het feit dat het democratisch onmogelijke klaarblijkelijk mogelijk is n.l. het ontzeggen van een groep burgers van hun actieve kiesrecht.

ronald sorensen