PERSBERICHT - 2006-02-04

Europeesche eist tonnen van Peter Langhout

Europeesche Verzekeringen eist in een kort geding 350.000 euro terug van de touroperator Peter Langhout Reizen uit Alphen aan den Rijn. De reisorganisatie weigert geïnde premies van klanten af te dragen aan de verzekeraar. Dat heeft een woordvoerder van Europeesche Verzekeringen zaterdag gezegd. RTV West, Trouw en ANP hebben dat zaterdag gemeld.

De Europeesche zegt herhaaldelijk om het geld te hebben gevraagd, maar dat heeft niet geholpen. Daarom heeft het bedrijf halverwege december de samenwerking met Peter Langhout opgezegd en heeft het een kort geding aangespannen. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) schrapte Peter Langhout begin januari al als lid.

De Europeesche heeft in december de banden met Peter Langhout verbroken nadat 'herhaalde verzoeken om het verschuldigde geld af te dragen geen enkel effect bleken te hebben'. De gang naar de rechter is volgens de verzekeringsmaatschappij de enig overgebleven mogelijkheid om de reisorganisatie tot betalen te dwingen.

De verzekeraar laat weten dat klanten van Langhout, ondanks de betalingsachterstand van het bedrijf, wel verzekerd op vakantie zijn gegaan. Elvia zou nu de verzekeraar van Peter Langhout zijn. De datum van het kort geding is niet bekend, aldus de berichtgeving van onder meer Trouw, ANP en RTV West.