Politie Gelderland-Zuid

Man betrapt op doorrijden

Hurwenen, 06-02-2006 o Politieagenten hebben zondagnacht in Hurwenen een 31-jarige man aangehouden als verdachte van het doorrijden na een verkeersongeval. De achtergebleven kentekenplaat hielp daarbij in het politieonderzoek.

De agenten onderzochten vannacht op de Van Heemstraweg met de kruising H.C. de Jongweg de rijbaan, naar aanleiding van een melding over een aanrijding. Daarbij troffen ze geen auto of bestuurder meer aan, maar wel de kentekenplaat, onderdelen van de auto en een kapot verkeersbord.

Toen een personenauto de politiemensen passeerde, zagen ze dat de auto schade had en hetzelfde kenteken overeenkwam. Hierop is de achtervolging ingezet en de bestuurder aangehouden. Tijdens het ademanalyseonderzoek dat daarop volgde aan het politiebureau, bleek de man teveel alcohol gedronken te hebben. De auto is voor onderzoek in beslag genomen, evenals het rijbewijs van de bestuurder. Hierdoor is het voor deze bestuurder uit de gemeente Maasdriel, verboden om voorlopig een motorvoertuig te besturen. (01)