Gemeente Rotterdam


---


2 februari 2006

Presentatie signaleringssystemen aan staatssecretaris Ross van VWS

Maandag 6 februari 2006 brengt Clémence Ross - Van Dorp, staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een werkbezoek aan Rotterdam.

Wij nodigen u uit om daarbij vanaf 14:45 aanwezig te zijn in de Kunsthal Rotterdam, ingang: Kunsthalcafé, Museumpark, Westzeedijk 341, Rotterdam.

Het programma staat in het teken van ontwikkelingen rond 'vroegsignalering en samenwerking' in Rotterdam. De gemeente wil dat problemen bij kinderen en jongeren vroegtijdig worden gesignaleerd en dat instanties van elkaar weten wie signalen opvangt, welke interventies plaatsvinden en wie waarvoor verantwoordelijk is. Doel is een efficiënte, sluitende aanpak te realiseren. De staatssecretaris wordt ontvangen door wethouders Leonard Geluk en Marianne van den Anker. Op het programma staat:

. Wethouder Van den Anker, speech over elektronische cliëntendossiers . Ondertekening intentieverklaring voor in gebruikname van een gezamenlijk elektonisch zorgdossier voor 0 tot 19-jarigen door GGD Rotterdam e.o. en Consultatiebureau Ouder & Kind . Staatssecretaris Ross, speech over het belang van landelijke toepassing signaleringssystemen . Wethouder Geluk over signaleringssysteem SISA: 'de verwijsindex'. . Staatssecretaris Ross zal symbolisch het signaleringssysteem in ontvangst nemen van de gemeenten Almere, Enschede/Hengelo, Helmond, Leeuwarden en Rotterdam. . Uitleg signaleringssysteem SISA en ECD voor de pers. . Gelegenheid voor vragen en interviews tot 15.45 uur .
Om 15.45 uur vertrek met bus naar Katendrecht, waar de staatssecretaris een bezoek brengt aan een schoolsportvereniging. Pers is hierbij van harte welkom. Een schoolsportvereniging is een nieuw type sportvereniging, ontwikkeld voor die wijken waar geen sportverenigingen meer zijn gevestigd. Doel is kinderen de mogelijkheid te bieden om in hun buurt bij een vereniging te sporten. De staatssecretaris zal, in aanwezigheid van wethouder Nico Janssens, de samenwerking van de partners in dit project te bekrachtigen en dit sportjaar 2005 initiatief overdragen aan Stichting Rotterdam Sportsupport.

noot voor de redactie/