PERSBERICHT - 2005-09-15

Forse uitbreiding op Zwitserse basis

easyJet start dagelijkse route Amsterdam-Basel

Luchtvaartmaatschappij easyJet start op 7 februari 2006 een nieuwe route vanaf Amsterdam Schiphol. Vanaf die datum vliegt easyJet dagelijks op het Zwitserse Basel. Daarmee is nu ook op deze route een low cost alternatief geboden vanuit Amsterdam. Vluchten zijn vanaf vandaag te boeken op www.easyJet.com. Een enkele reis is te boeken vanaf 26,99 Euro inclusief belastingen en toeslagen.

De vluchten Amsterdam-Basel die easyJet start, zijn onderdeel van een forse uitbreiding van vluchten op easyJets Zwitserse basis Basel. Vandaag kondigt easyJet tevens een tweedaagse service Basel-Parijs (Charles de Gaulles) aan vanaf 31 oktober en dagelijkse vluchten naar Lissabon en Praag, vanaf 10 maart.

Duitsland
Vanaf 14 november zullen de vluchten van Basel naar Berlijn Schönefeld van twee naar drie worden verhoogd en de dagelijkse verbinding met Hamburg neemt toe tot twee per dag.

Op dit moment heeft easyJet 3 toestellen op Basel-Mulhouse Airport, waarmee 13 routes worden gevlogen. Met een vierde toestel erbij verwacht easyJet vanaf Basel in 2006 1,5 miljoen passagiers te vervoeren op 17 routes.
Dienstregeling
De dienstregeling die voor de vlucht Basel-Amsterdam vanaf 17 februari geldt is:

Basel - Amsterdam vertrek 13.35 uur, aankomst 14.55 uur Amsterdam - Basel vertrek 15.20 uur, aankomst 16.40 uur

Bestemmingen
Vanaf Nederland vloog easyJet reeds op de bestemmingen Berlijn, Belfast, Bristol, Londen (Gatwick, Stansted en Luton), Edinburgh, Glasgow, Liverpool en Genève.

Noot voor de redactie,