Gemeente Haarlem


2 januari 2006

1/2006
Gemeente Haarlem, het college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Op zoek naar een leeskring?

Opnieuw 'Leeskringdate' in de Stadsbibliotheek Haarlem


Gezien het succes van de vorige 'leeskringdate' organiseert de Stadsbibliotheek Haarlem op dinsdagavond 7 februari 2006 weer een informatieavond waar iedereen welkom is die op zoek is naar een leeskring. De avond vindt weer plaats in Bibliotheek Noord aan de Planetenlaan 170 in Haarlem. Deze avond duurt van 20.00 uur tot 22.00 uur. De toegang is gratis.

De avond bestaat uit drie onderdelen:

1. U krijgt algemene informatie en tips over het opzetten van een leeskring. Aan welke praktische zaken moet je denken, hoe bereid je zo'n avond voor, hoe kies je de boeken uit, hoe bespreek je de boeken met elkaar.

Spreker: Anneke Rubens, schrijfster en presentator van De Boekenkast, het boekenprogramma van Radio Heemskerk en zelf ervaren deelneemster aan leeskringen.

Wat zijn de ondersteuningsmogelijkheden van de bibliotheek bij de keuze van boeken en het verzamelen van achtergrondinformatie.

Sprekers: Henriëtte Adema en Genie Does, bibliothecarissen van de Stadsbibliotheek Haarlem.

3. In de pauze krijgt u gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken, ervaringen uit te wisselen over leesvoorkeuren en zo mogelijk een groep te vormen.

Opgave van tevoren voor deze avond is gewenst. U kunt zich aanmelden bij de informatiebalie van de Centrale Bibliotheek en Bibliotheek Noord. Dat kan telefonisch via 023-5115300 of per e-mail: stadsbibliotheek@haarlem.nl


--------------------------------------------------------------------------------------------------------