Gemeente Gouda


persbericht: meepraten over nieuw centrum korte akkeren (30/01/2006)

Alle bewoners van Korte Akkeren zijn van harte welkom bij de bewonersconferentie op dinsdag 7 februari a.s. in partycentrum De Baldakijn. Deze bijeenkomst staat in het teken van de centrumontwikkeling in Korte Akkeren. Tijdens de conferentie kunnen bewoners de laatste schetsen van een stedenbouwkundig model bekijken en erover meepraten. Het model laat zien hoe het nieuwe centrum er straks uit kan komen te zien.

programma
Alle bewoners van Korte Akkeren zijn vanaf 19.00 uur welkom in de Baldakijn (Constantijn Huygensstraat 123). Om 19.30 uur opent wethouder Wijkontwikkeling Ton van Huut de conferentie. Na enkele toelichtingen gaan bewoners in kleine groepen praten over de gepresenteerde schetsen. De conferentie is rond 22.00 uur afgelopen. Bewoners hoeven zich niet op te geven voor de conferentie. Met de winkeliers en de maatschappelijke organisaties wordt ook gesproken over deze schetsen. Hierover vindt apart overleg plaats.

mening van bewoners
Bij de uitwerking van het stedenbouwkundige model is rekening gehouden met de mening van bewoners, zoals die onder andere naar voren kwam tijdens een bijeenkomst op 14 november vorig jaar. Op die bijeenkomst werden enkele basismodellen en uitgangspunten gepresenteerd. Deze basismodellen zijn nu uitgewerkt tot de schetsen die de bewoners tijdens de conferentie te zien krijgen. De resultaten van de bewonersconferentie moeten leiden tot een nadere invulling van het stedenbouwkundige model, dat vervolgens in 2006 wordt getoetst op haalbaarheid.

wijkontwikkeling
De centrumontwikkeling maakt onderdeel uit van Wijkontwikkeling. Onder deze noemer werken de gemeente Gouda en de woningcorporaties Mozaïek Wonen en Woonpartners Midden-Holland aan de verbetering van de leefbaarheid in de wijken Gouda Oost en Korte Akkeren. De ontwikkeling van het centrum past binnen de ambities van Wijkontwikkeling, namelijk het creëren van een karaktervol Korte Akkeren.

vragen
Voor vragen kunnen bewoners contact opnemen met het secretariaat van het projectbureau Wijkontwikkeling, telefoonnummer 0182-589124, of mailen naar renee.verboom@gouda.nl.