Gemeente Papendrecht

Nieuwe gemeentegids wordt verspreid

Vanaf dinsdag 7 februari wordt de nieuwe Papendrechtse gemeentegids huis-aan-huis bezorgd. De gids is - in opdracht van de gemeente verzorgd door Suurland b.v. uit Eindhoven en bevat voor de eerste maal een lokale telefoongids. Ook heeft de gids een ander uiterlijk en een nieuw formaat. De gemeentegids wordt jaarlijks geactualiseerd; de gemeente Papendrecht is verantwoordelijk voor de redactionele inhoud; de uitgever voor de advertentiepaginas. Vanaf eind februari is de gemeentegids ook via internet te raadplegen.

Noot voor de pers: Vertegenwoordigers van de pers zijn woensdag 1 februari van harte welkom de overhandiging bij te wonen van de nieuwe gemeentegids. U kunt vanaf 15.30 uur terecht in de raadzaal voor een kopje koffie of thee. Vervolgens vindt op het trottoir voor de Fortisbank de officiële handeling plaats. Rond 16.00 uur wordt in de raadzaal een toast uitgebracht op de samenwerking en de totstandkoming van de gids. Om 16.30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten.

Bewonerscontactavond dinsdag 7 februari 2006

Dinsdag 7 februari wordt in de hal van het gemeentehuis tussen 19.00 en 20.00 uur de eerste bewonerscontactavond van 2006 gehouden. Deze avonden vinden iedere eerste dinsdag van de maand plaats. Inwoners van Papendrecht zijn van harte welkom mee te praten en te denken over verbeteringen in hun wijk en andere zaken die in de directe woonomgeving spelen. Leden van de Werkgroep Wijkgericht Werken, waarin de vier wijkplatforms van Papendrecht, Westwaard Wonen, de wijkagent en de wijkcoördinator vertegenwoordigd zijn, ondersteunen bewoners met ideeën over de aanpak van wijkgebonden problemen. Tijdens de bewonerscontactavond zijn behalve de wijkcoördinator ook andere medewerkers van de gemeente aanwezig. Vanaf 19.00 uur staan koffie en thee klaar.

Papendrechtse watergangen gebaggerd

Tot 1 april 2006 laat de gemeente verschillende watergangen uitbaggeren. Zowel het baggeren als het transport van de bagger kan voor enige overlast zorgen, maar de medewerkers streven ernaar dit zoveel mogelijk te beperken. Het betreft hier alleen watergangen in beheer bij de gemeente, dus geen hoofdwatergangen die in beheer zijn bij het waterschap Rivierenland. De bagger wordt voornamelijk afgevoerd buiten de gemeente. Een deel wordt gestort in het tijdelijke depot aan het Molenpad.

De afgelopen periode zijn de watergangen in het Vijverpark (met aansluitende watergangen richting Kennedylaan), in de Hazelaarhof, Amberdreef, Ericahof, Sleedoornhof en Heidezoom gebaggerd. De komende tijd zijn de watergangen in de omgeving van de waterzuivering, in de Middenpolder, aan de Veerweg, Muilwijckstraat, Westeind en Margriethof aan de beurt.

Bewoners die met hun perceel grenzen aan een watergang en andere betrokkenen, worden schriftelijk nader geïnformeerd. Wie vragen heeft over de werkzaamheden kan contact opnemen met de medewerkers groot onderhoud via het algemene telefoonnummer 078-6418911.

Sportief Wandelen met av Passaat
Atletiekvereniging Passaat (PApendrechtSliedrechtSAmenATletiek) start in februari met Sportief Wandelen. Zaterdag 11 februari wordt om 10.30 uur een informatieochtend gehouden in het clubhuis aan de Andoornlaan in Papendrecht.
Sportief Wandelen is een combinatie van wandelen en sportief bewegen. Een hoger tempo, een stevige tred en actief bewegen van armen zijn de belangrijkste verschillen ten opzichte van normaal wandelen. Op die manier verbetert de conditie, functioneren hart en longen beter, raken beoefenaren minder snel vermoeid, voelen zij zich fitter, worden de spieren sterker en de gewrichten soepeler. Sportief Wandelen is een gezamenlijk initiatief van de gemeente Papendrecht en atletiekvereniging Passaat. Meer informatie: Kees Visser, 078-6151728, c.visser19@chello.nl

55+ Actief

Met een afsluitende fitheidstest wordt donderdag 9 februari in jeugdcentrum het 55+ Actief project afgesloten. Het project startte in oktober 2004, eveneens met een fitheidstest. Na afloop van de test die op 9 januari om 18.30 uur start worden de resultaten vergeleken.

De groepen van de afgelopen periode sporten gewoon door in sporthal De Laaght aan de Douwes Dekkerlaan 1 te Papendrecht. Geïnteresseerden kunnen ook aansluiten bij deze lessen, die plaatsvinden op maandag van 10.00 tot 11.00 uur en van 20.30 tot 21.30 uur, op woensdag van 11.00 tot 12.00 uur en op vrijdag van 10.00 tot 11.00 uur. Wie mee wil doen, kan op een van deze tijdstippen langsgaan.

In oktober 2006 is een andere wijk van de gemeente Papendrecht aan de beurt om deel te nemen aan het 55+ Actief project. De werkgroep buigt zich daar voorjaar 2006 over. Wie vragen heeft over het 55+ Actief project, kan zich wenden tot de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Arjan Versluis. Hij is bereikbaar bij jeugdcentrum Interval via telefoonnummer 078-6150993 of per mail a.versluis@papendrecht.nl

Om het niveau van de lessen hoog te houden, zijn gekwalificeerde instructeurs nodig. Binnenkort start een scholing, bestaande uit drie bijeenkomsten, voor mensen die graag 55+ Actief instructie willen geven. Van hen wordt een sportachtergrond en enige leservaring gevraagd. Aan de scholing zijn geen kosten verbonden. Wie interesse heeft kan contact opnemen met de sportconsulent van de gemeente Papendrecht, Arjan Versluis. Hij is bereikbaar via 078-6150993 of a.versluis@papendrecht.nl

Werkzaamheden Zuidkil

Aan de Zuidkil wordt momenteel tussen Zalmhaak en Rijshaak - gewerkt aan de realisering van trottoirs, fietspaden en de rijweg. Ook worden de aansluitingen op de Bandhaak, Vlethaak en Zalmhaak aangelegd. Tijdens de werkzaamheden, die naar verwachting nog vier weken in beslag nemen, zijn de scholen t Kofschip en de Prins Florisschool en kinderdagverblijf Trossen Los voor personenautos bereikbaar via de Oostkil. Zalmhaak, Bandhaak en Vlethaak zijn bereikbaar via de Kluchter. De supermarkt en het AZC zijn via Westkil en Noordkil bereikbaar. De omleidingsroute wordt ter plaatse aangegeven. Hulpdiensten worden uiteraard geïnformeerd.

Aanleg afscheidingsmuur Aviolandapad

Langs het Aviolandapad wordt maandag 30 januari gestart met het aanleggen van een afscheidingsmuur. De muur heeft een esthetisch karakter, bestaat uit aan elkaar gekoppelde elementen van circa 6 meter en zijn voorzien van een gemetselde natuursteen bekleding. De werkzaamheden duren afhankelijk van de weersomstandigheden - ongeveer drie weken. In die periode is het Aviolandapad op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur afgesloten. Wie vragen heeft, kan contact opnemen met de opzichter R. Borghuis, tel. 078-6418890.