Persuitnodiging: Papieren acceptgiro verdwijnt

Lensink van berkel comm.

PERSUITNODIGING

Papieren acceptgiro verdwijnt

Acceptgiro in e-mailbox nieuwe betaalstandaard

Amsterdam, 2 februari 2006 - Door de invoering van een nieuwe betaalmethode kunnen bedrijven, instellingen en organisaties jaarlijks een besparing van 200 miljoen euro behalen. Met de introductie hiervan wordt de ouderwetse papieren acceptgiro vervangen. Aankomende dinsdag 7 februari wordt dit Nederlandse product gepresenteerd.

Deze nieuwe betalingswijze stelt verzenders in staat om acceptgiro's per e-mail te versturen. De ontvanger hiervan kan de betalingen zelf managen en uitvoeren in de gewenste online bankomgeving. Het product is compatible met en complementair aan recente initiatieven als Notabox en iDEAL. Door de eenvoudige techniek heeft een groot aantal ondernemingen zoals GlobalCollect inmiddels interesse getoond. GlobalCollect wil de nieuwe technologie ondermeer voor haar klanten als KLM, Vodafone en Tickets.com doorvoeren.

Nooit meer acceptgiro's in de brievenbus ontvangen: de e-mailbox, 's werelds meest gebruikte en vertrouwde internetapplicatie, biedt hiervoor de lang gezochte oplossing. De nieuwe vorm van de acceptgiro is beveiligd door een eenvoudig verificatiesysteem. Uit een onderzoek van InterviewNSS blijkt dat 77% van ondervraagde internetgebruikers een beter alternatief voor papieren acceptgiro's wil. Daarnaast is het bedrijfsleven al tijden op zoek naar een kostenbesparende factureringsoplossing die het betaalgedrag van consumenten inzichtelijk maakt en stimuleert. Met de acceptgiro in de e-mailbox kunnen klanten facturen eenvoudig, in een vertrouwde omgeving, betalen. Deze nieuwe technologie maakt acceptgiro's op papier overbodig en zal leiden tot vele miljoenen euro's aan kostenbesparing opleveren voor het bedrijfsleven.

De presentatie van de acceptgiro in de e-mailbox vindt plaats tijdens een persbijeenkomst op 7 februari aanstaande in het Hilton Hotel in Amsterdam. Journalisten zijn van harte welkom deze presentatie bij te wonen.

Programma 7 februari 2006

10.00 uur Welkom en ontvangst
10.30 uur Aanvang persconferentie
11.30 uur Mogelijkheid tot stellen van vragen en interviews

Locatie: Hilton Hotel Amsterdam,
Adres: Apollolaan 138, 1077 BG Amsterdam; 020-7106000

Aanmelding:
Voor meer informatie over de persconferentie of een aanmelding kunt u contact opnemen met Thomas Cordes, Lensink Van Berkel Communicatie, 033-4220080 of een e-mail sturen naar t.cordes@lensinkvanberkel.nl. U ontvangt een bevestiging van uw komst en een routebeschrijving. Bij aankomst kunt u gebruik maken van de parkeergelegenheid van het Hilton Hotel.