Ingezonden persbericht

.EU domeinnamen schandalig duur

DEN HAAG, 20060203 -- .EU domeinnamen zijn 2 tot 4 keer duurder dan andere toplevel-domeinnamen zoals .NL/.DE/.COM/.ORG/enz. Uit protest biedt mijndomein.nl .EU domeinnamen 25% onder de inkoopprijs van EURid aan.


Mijndomein.nl roept EURid met klem op zich te conformeren aan de veel lagere geldende prijzen van de andere, concurrerende toplevel-domeinnamen om .EU domeinnamen tot een succes te kunnen maken.

Volgende week dinsdag 7 februari gaat de registratie van .EU domeinnamen een nieuwe fase in. Dan kan ieder bedrijf in Nederland zijn handelsnaam als .EU domeinnaam laten registreren. Tot nu toe konden bedrijven alleen merknamen laten registreren.

Op 7 april gaat de .EU registratie ook voor particulieren van start. Voor die tijd is het verstandig je domeinnaam te reserveren. EURid kent domeinnamen toe op basis van het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'.

Dankzij zeer scherpe prijzen en efficiëntie is mijndomein.nl in twee jaar tijd uitgegroeid tot één van de grootste hostingproviders van Nederland. Sinds 2004 heeft mijndomein.nl ruim 35.000 domeinnamen geregistreerd. Het bestand van mijndomein.nl groeit met gemiddeld 150 domeinnamen per dag.

www.mijndomein.nl