Politie Hollands Midden

Datum: 1 februari 2006

Pers uitnodiging Bijwonen politie IBT-opleiding Huiselijk Geweld

Dinsdag 17 januari jl. is bij Politie Hollands Midden een nieuwe opleiding Integrale Beroepsvaardigheids Training Huiselijk Geweld van start gegaan. Alle wapen- en vuurwapendragende politiefunctionarissen van Politie Hollands Midden worden tijdens deze opleiding getraind in het optreden bij een melding van Huiselijk Geweld. Politie Hollands Midden is het tweede korps van het land die met deze opleiding is gestart, maar de eerste die ook de agenten hierin traint. Ook meldkamermedewerkers doen dagelijks mee in de trainingen.

Protocol Huiselijk Geweld De aanpak van Huiselijk Geweld is niet nieuw in Hollands Midden. Het korps is al sinds 2000 actief met de aanpak van Huiselijk Geweld middels een protocol. Hollands Midden heeft de integrale aanpak (samenwerking Openbaar Ministerie - reclassering en de hulpverlening) inmiddels goed op de rails staan. De IBT Huiselijk Geweld vormt daar een goede aanvulling op.

Praktijksituaties Aan de hand van praktijkcases krijgt men antwoord op vragen als: "Wanneer aanhouden?", "Wanneer is huiselijk geweld ambtshalve vervolgbaar?", "Welke hulpverlening pas je toe en hoe herken je huiselijk geweld in een minder transparante situatie?". Ook wordt geleerd hoe moet worden opgetreden bij escalatie. Tijdens de cases worden acteurs ingezet. De cases worden geoefend in een, voor de opleiding gecreëerde, woonkamer in het politie IBT-centrum.

Bijwonen opleiding Dinsdag 7 februari wordt u in de gelegenheid gesteld een deel van de opleiding bij te wonen. U wordt om 08.30 uur verwacht in het politie IBT-centrum in Alphen aan den Rijn, Handelsweg 24. De opleiding start om 09.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Voor het beantwoorden van uw vragen c.q. het geven van toelichting op de training zijn Hugo Passchier, chef IBT, en Yet van Mastrigt, chef Sociale Jeugd- en Zedenpolitie tot ongeveer 10.00 uur aanwezig.

Indien u van deze uitnodiging gebruik maakt, wordt u nadrukkelijk verzocht dit vóór maandag 6 februari te melden aan Bureau Communicatie, Yvette Verboon 071 - 5459824.

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --