AutoRai

Strategische samenwerking Fiat Auto en Microsoft werpt vruchten af

(2/7/2006)
Fiat Auto presenteert tijdens de aanstaande Autosalon van Genève een wereldprimeur in de vorm van de introductie van het Blue&Me telematica-systeem. Dit op Windows Mobile for Automotive gebaseerde systeem is ontwikkeld in samenwerking met Microsoft. Het kan worden beschouwd als het eerste resultaat van de sinds 2004 bestaande strategische samenwerking tussen beide conglomeraten, met als doel het ontwikkelen van innovatieve automotive telematica-systemen.

Blue&Me is grensverleggend op het gebied van communicatie en infotainment. Het volledig nieuwe systeem is makkelijk in het gebruik, toegankelijk en concurrerend, het maakt reizen comfortabeler en veiliger.

Het systeem wordt uitsluitend leverbaar op nieuwe Fiat, Lancia, Alfa Romeo en Fiat LCV modellen. De Fiat Grande Punto, Alfa Romeo 159, Sportwagon, Brera en Spider kunnen vanaf komende lente worden uitgerust met dit systeem, op de voet gevolgd door de andere modellen in het Fiat Auto programma.

Het Blue&Me systeem is gebaseerd op een open systeem. Hierdoor kan het systeem eenvoudig aan nieuwe apparatuur en technologie worden aangepast. De programmatuur is modulair en kan worden aangepast voor verschillende diensten. In plaats van dure, rigide hardware bieden Fiat Auto en Microsoft, met steun van Magneti Marelli, een platform dat compatibel is met de meeste mobiele telefoons, draagbare media spelers en andere mobiele apparaten. De klant is niet gebonden aan een bepaald toestel, wanneer er van apparaat wordt gewisseld is dit nog steeds probleemloos compatibel met de auto.

Blue&Me garandeert maximale beveiliging en gebruiksgemak. Het spraakgestuurde systeem, totaal geïntegreerd met stuurwielbediening en dashboard-displays, maakt het de gebruiker mogelijk om elke mobiele telefoon uitgerust met Bluetooth te bedienen zonder de handen van het stuurwiel te halen. Dankzij moderne spraakherkenningsoftware is een uitgebreide instelling van het systeem overbodig, zelfs ontvangen SMS berichten worden op het display weergegeven en voorgelezen.

Ook is het mogelijk favoriete muziek direct van een mobiele telefoon, smart phone, MP3-speler, Palm of USB-stick af te spelen. Dit wordt mogelijk gemaakt door een USB aansluiting in het dashboardkastje.

Een korte termijn evolutie van het systeem is de integratie van een eenvoudig en interactief navigatiesysteem, alsmede toegang tot diverse diensten zoals een persoonlijke assistent voor adresinformatie, weer- en verkeerberichten, satellietlokalisatie in geval van diefstal en SOS-diensten.

Kort samengevat, is het een compleet geïntegreerde technologie met een 1-op-1 klantrelatie, precies zoals de naam Blue&Me doet vermoeden.

BedrijfsautoRAI.nl