Gemeente Hilversum

Hilversum: Multimedia stad


6 februari 2006
Een flexibele partner, dat is de rol die de gemeente Hilversum voor zichzelf ziet voor de totstandkoming van Hilversum als multimedia stad. Dat staat in de Visie Multimedia die het college van burgemeester en wethouders op 31 januari 2006 presenteerden.

Van oudsher wordt bij media en Hilversum gedacht aan de traditionele audiovisuele industrie zoals de publieke omroepen. Dit beeld is niet meer actueel. Uit de economische cijfers blijkt dat de gemeente Hilversum gegroeid is naar een multimedia stad. Vandaar dat hiervoor een visie is opgesteld.

In de Visie Multimedia benoemt de gemeente drie speerpunten waarop zij haar beleid gaat richten:


1. Stimuleren van een innovatief klimaat:
De gemeente Hilversum wordt het kristallisatiepunt voor innovatie binnen de multimedia sector. Daarnaast bevordert de Gemeente de inzet van multimedia als een katalysator van innovatie in andere economische en maatschappelijke sectoren.

2. Hilversum: een flexibele overheid:
De gemeente Hilversum is een pro actieve overheid die weet wat er binnen de multimedia sector speelt en hier ook op inspeelt. Dit wordt mede gedaan door het samenwerken met andere overheden en stakeholders binnen bestaande en nog op te richten samenwerkingsverbanden.

3. Imago: Hilversum multimedia stad:
De gemeente Hilversum is in de toekomst zichtbaar als het centrum van de multimedia sector in Nederland.

De komende tijd zal de gemeente Hilversum een werkplan opstellen waarin concreet wordt vastgesteld hoe de gemeente aan de uitvoering van de visie vorm gaat geven.