Prostituee(s) beroofd

Utrecht, 07-02-2006

De politie heeft maandagochtend omstreeks 09.25 uur een 26-jarige Rotterdammer aangehouden op verdenking van beroving van in elk geval één en mogelijk twee prostituees op het Zandpad in Utrecht.

De exploitant van de prostitutieboten aan het Zandpad belde de politie dat een van de vrouwen was overvallen. De overvaller was weggereden in een auto. De verdachte kon kort na de overval tot stoppen worden gebracht op de Marnixlaan.

Op de stoel naast hem lag een jas. Omdat hij tot drie keer toe in zijn jaszak wilde graaien, trokken de agenten hem uit zijn auto en sloegen hem in de handboeien. In zijn jaszak bleek een doorgeladen vuurwapen te zitten.

Het slachtoffer verklaarde dat ze wel met geweld was bedreigd, maar geen vuurwapen had gezien. De man had haar geld afhandig gemaakt. Volgens de exploitant was ook een andere prostituee beroofd. De politie doet hiernaar nog onderzoek.

De verdachte is in verzekering gesteld. De man is eerder met justitie in aanraking geweest voor diefstal met geweld. Ook had hij nog vijf boetes openstaan. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek. Verder bleek hij onder invloed van alcohol. De ademtest wees uit dat hij een alcoholgehalte van 350 ug/l. Daarvoor kreeg hij een bekeuring.