AutoRai

Opel beste Duitse automerk volgens AutoBild

(2/7/2006)
Opel-modellen bieden de hoogste kwaliteit van alle Duitse automerken, volgens het AutoBild Quality Report 2006. Opel liep in 2005 ook al voor op alle andere Duitse merken. Het onderzoek van AutoBild richt zich op betrouwbaarheid, kwaliteit op lange termijn, service en klantentevredenheid.
Dit resultaat bevestigt de positieve resultaten van andere recente kwaliteitsonderzoeken. Het J.D. Power-onderzoek naar kwaliteit van autoâs in Duitsland resulteerde voor de Opel Signum reeds in de eerste plaats, vóór alle andere Duitse modellen. De Universiteit van Bamberg verklaarde in 2005 ook dat Opel de hoogste dealertevredenheid kent op het gebied van de afleverkwaliteit van de modellen en ook het klantentevredenheidsonderzoek âCar Checkâ in Stuttgart gaf al aan dat bij Opel de laagste uitval- en defectpercentages worden gescoord in vergelijking met alle andere Europese autofabrikanten.

âWij zijn zeer verheugd dat al onze inspanningen op het gebied van kwaliteitsverbetering gedurende de laatste jaren nu deze erkenning krijgenâ, zo reageert Alain Visser, Executive Director European Sales en Marketing bij GM Europe, op de goede resultaten van Opel in het AutoBild-onderzoek.

AutoBild onderzocht voor de 2006-editie de beste automerken en baseerde zich daarbij met name op een representatief onderzoek onder meer dan 24.000 autobezitters, het TÃV-rapport en diverse duurtestresultaten.

BedrijfsautoRAI.nl