KNWV

Nieuwsbericht Surfen

7-2-2006

Jeugdlicentie Windsurfen & de Bic Techno

Het Watersportverbond verzorgt voor de windsurfers het beheer van de zeilnummers in de vorm van Windsurflicenties. Met ingang van 2006 is er in overleg met de verenigingen besloten een jeugdlicentie te introduceren. De verwachting is dat de jeugd dan sneller overgaat tot de aanschap van een eigen zeilnummer.

De normale prijs bij automatische incasso is 25,-. Een jeuglid betaalt slechts de helft, dus 12,50 Euro. Als er geen automatische incasso wordt gebruikt zijn beide prijzen 2,50 Euro hoger. Het voeren van een zeilnummer heeft diverse voordelen. Herkenning in het wedstrijdveld, niet langer omnummeren van zeilen. Allemaal handige persoonlijke voordelen. Daarnaast ondersteun je het werk van het Watersportverbond. Uitgebreide informatie over de licenties vind je op onderstaande link.

De stap sluit mooi aan op de komst van het nieuwe jeugdwedstrijdboard de Bic Techno 293 OD. Windsurfland is in rep en roer met de komst van dit board, de opvolger van de roemruchte Aloha, die voorheen zo succesvol was. Het Watersportverbond heeft zojuist een bestelprocedure afgerond waarbij de verenigingen tegen een sterk gereduceerd bedrag dit nieuwe board konden aandschaffen. Daardoor is een basis gelegd voor de totstandkoming van deze wedstrijdklasse, daar er nu materiaal aanwezig is om daadwerkelijk mee te racen!

Verder ondersteunt het Watersportverbond deze nieuwe klasse met reglementen, promotie en wedstrijdtrainingen. Binnenkort meer info over deze nieuwe veelbelovende jeugdwedstrijdklasse.

Internetadres: http://www.watersportverbond.nl/content.asp?me_id=346