Politie Gelderland-Midden

Dagvaarding na slaan kind (13)

Publicatiedatum: 7-2-2006 11:01:45

Voorthuizen - Een 44-jarige man uit de gemeente Barneveld zal zich binnenkort moeten verantwoorden wegens mishandeling. De man wordt verdacht van het slaan van een dertienjarig kind op de Veldkampstraat in Voorthuizen.

De dertienjarige jongen was maandag op straat aan het spelen met een springtouw dat over de weg was gespannen. Op dat moment kwam de 44-jarige man met zijn auto aanrijden. De jongen zou daarop volgens zijn verklaring het touw op de weg hebben laten zakken. Toen de man gepasseerd was zou het touw tegen zijn wagen zijn geslagen. De man was daarop gestopt en zou de jongen vervolgens geslagen hebben. De jongen raakte daarbij niet gewond. Een buurtbewoonster waarschuwde daarop de politie, die de man even later thuis aanhield. Hij legde later tegenover de politie een bekennende verklaring af. Justitie besloot hem te dagvaarden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Paard aangereden door auto, inzittende gewond

Publicatiedatum: 7-2-2006 11:00:42

Scherpenzeel - Op de Barneveldsestraat is dinsdagochtend vroeg een loslopend paard aangereden door een auto. Het dier raakte daarbij gewond en moest worden afgemaakt. Een van de inzittenden van de auto, een 44-jarige man uit Deventer, moest met nekletsel naar het ziekenhuis worden gebracht. De bestuurder van de auto was een eveneens 44-jarige man uit Deventer. Hij was met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde omstreeks half zes toen de automobilist zich plotseling geconfronteerd zag met een loslopend paard op de rijbaan. Een aanrijding was niet te vermijden. De auto van de Deventernaar raakte beschadigd en moest worden afgesleept. Het paard bleek nog wel in leven maar had ernstige verwondingen opgelopen. Een terplaatse ontboden veearts heeft het dier uit zijn lijden verlost en in laten slapen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Politie houdt buurtonderzoek na autokraken Kernhem
Publicatiedatum: 7-2-2006 11:00:11

Ede - De Edese politie heeft maandagmiddag een buurtonderzoek ingesteld naar aanleiding van een reeks auto-inbraken in de wijk Kernhem. Zeker 26 gedupeerden hebben zich in de loop van de dag bij de politie gemeld voor het doen van aangifte. In inbraken moeten hebben plaatsgevonden in de nacht van zondag op maandag.

Of de buurtonderzoeken al iets opgeleverd hebben kon de politie dinsdag nog niet zeggen. Veel bewoners bleken tijdens het onderzoek niet thuis te zijn of hadden niets gezien of gehoord. De auto's, waarin was ingebroken, stonden geparkeerd op onder meer het Zuiderhout, Corversbos, Echobos, Reeshofbos en Laarwoud. Ook aan het Grote Houtplein bleken auto's te zijn opengebroken. De buit bestond voor het merendeel uit autoradio's en Cd-spelers. Als gevolg van de inbraken werd vaak schade aangericht aan portieren en ruiten. De politie roept bij haar onderzoek getuigen op te reageren. Zij die iets gezien of gehoord hebben dat in verband met de inbraken kan worden gebracht worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ede via 0900-8844. Overigens adviseert de politie om vooral geen waardevolle voorwerpen in geparkeerde auto's achter te laten. Frontjes van autoradio's kan men het beste uit de auto halen, evenals navigatieapparatuur en houders daarvan. Geef auto-inbrekers geen kans: Niets erin...niets eruit!

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---