Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid



Persbericht

Nieuwe directeur EIB

---

Taco van Hoek (CPB) nieuwe directeur van het EIB

Drs. T.H. van Hoek (45), thans onderdirecteur van het Centraal Planbureau (CPB), is per 1 april 2006 benoemd tot directeur van het Economisch Instituut voor de Bouwnijverheid (EIB) als opvolger van prof. drs. A. P. Buur, die medio 2005 met pensioen ging.

De stichting EIB is sedert 1956 op onafhankelijke en wetenschappelijke wijze werkzaam ten behoeve van de Nederlandse bouwnijverheid in de ruimste zin van het woord.
Het instituut verricht zowel in opdracht als op eigen initiatief sociaal-economisch onderzoek onder andere naar arbeidsomstandigheden, werkgelegenheid, nieuwe bouworganisatievormen, ontwikkelingen in nieuwbouw en onderhoud, de rol van de overheid en andere opdrachtgevers en proces,- en systeeminnovatie. Een curatorium, bestaande uit deskundigen uit de wetenschappelijke wereld en de bedrijfstak, is belast met de kwaliteitsborging van het onderzoek en het mede bewaken van de doelstelling van het instituut. Voorzitter van het curatorium is prof. dr. F.A.G. den Butter, hoogleraar Algemene economie aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Taco van Hoek is algemeen econoom en studeerde in 1987 cum laude af aan de Universiteit van Amsterdam, waarna hij in dienst trad bij het CPB. Van Hoek was vervolgens enige tijd verbonden aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling te Parijs. Van Hoek heeft diverse onderzoeks- en managementposities bekleed bij het CPB. Momenteel is hij binnen de directie van het CPB belast met een groot aantal inhoudelijke themagebieden, waaronder wonen, mobiliteit en infrastructuur, ruimtelijke economie, innovatie en ICT en meso-economie. Van Hoek is binnen het CPB tevens verantwoordelijk voor het HRM- en organisatiebeleid, financiën en interne zaken. Hij heeft zitting in diverse commissies, waaronder de Interdepartementale Commissie voor Ruimtelijke economie en de Rijksplanologische Commissie.

Het bestuur van het EIB verwacht dat de heer van Hoek op inspirerende wijze leiding zal geven aan de gewenste verbreding en verdieping van de activiteiten van het instituut, alsmede aan de verdere uitbouw van de communicatie met overheden, opdrachtgevers en andere belanghebbenden, waaronder universiteiten, onderzoeksinstellingen en de media.