Gemeente Sluis

presentatie plannen looplijn Breskens

PERSBERICHT - 3 februari 2006

Uitnodiging presentatie plannen looplijn Breskens

De gemeente Sluis presenteert op dinsdag 7 februari 2006 om 19.30 uur aan de inwoners van Breskens de plannen voor de looplijn die de jachthaven en het centrum van Breskens verbindt. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis de Uitkomst, Langeweg 10 te Breskens. De looplijn is onderdeel van het project om het bruisend hart terug te brengen.

In de structuurvisie Breskens en de Recreatievisie West Zeeuws-Vlaanderen is het ambitieniveau voor de ontwikkeling van Breskens vastgelegd. Naast het verbeteren van de voorzieningen in de havens, worden het havengebied en het strand door een looplijn nadrukkelijker met het centrum van Breskens verbonden. Het opnieuw inrichten en opwaarderen van de verbinding tussen havens, centrum en strand zorgt voor een kwaliteitsimpuls voor zowel de bevolking als de toerist: Breskens krijgt het bruisende hart terug.

Het afgelopen jaar heeft een werkgroep bestaande uit inwoners van Breskens en ambtenaren van de gemeente, onder voorzitterschap van wethouder Johan Provoost, ideeën ontwikkeld en plannen uitgewerkt voor de looplijn. Deze plannen worden tijdens de bijeenkomst toegelicht. Er zullen presentaties gegeven worden door de heer L. Reijn van Jo Crepain Architecten NV en de heer W. Sweetlove van Cracking Art Group.

Deze bijeenkomst stond reeds gepland voor 15 november 2005, maar is toen wegens omstandigheden uitgesteld.

Het project Looplijn Breskens maakt onderdeel uit van het MAYA-project dat mede mogelijk wordt gemaakt dankzij een financiële bijdrage door de Europese Unie in het kader van Interreg IIIb.
---

Noot voor de pers:
U wordt van harte uitgenodigd aanwezig te zijn bij de presentatie van de plannen voor de looplijn. De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 7 februari 2006 om 19.30 uur in dorpshuis de Uitkomst, Langeweg 10 te Breskens.

Nadere inlichtingen:
Gemeente Sluis, Voorlichting, tel. 0117 - 457 123