--------------------------------------------------------------------------
      O2 levert mobiele content met BEA WebLogic Network Gatekeeper       
--------------------------------------------------------------------------


Amstelveen, 07-02-2006

O2 UK heeft BEA WebLogic Network Gatekeeper?, het
telecom-webservicesplatform van BEA Systems, ingezet als basis voor de levering van content en diensten voor mobiel internet.

BEA WebLogic Network Gatekeeper is in slechts 16 weken geïmplementeerd en gelanceerd, en ondersteunt meerdere oplossingen voor contentlevering, waaronder i-mode® en O2 Active. Met i-mode kunnen mobiele gebruikers eenvoudig, snel en voordelig gebruik maken van de content van internetsites. Ruim honderd bekende merken hebben al officiële i-mode sites ontwikkeld, waarmee klanten ook via hun mobiele apparaat online kunnen bankieren, winkelen, of tickets of vakanties boeken. O2 Active richt zich op entertainment- en informatiediensten. Met O2 Active kunnen klanten nieuws, sport en muziek bekijken en luisteren, 3D interactieve games spelen, ringtones dowloaden en wallpapers ontvangen.

John Waterfield, verantwoordelijk voor Product Portfolio Delivery bij O2: "We willen dat onze contentpartners O2 kiezen als operator en we willen het meest innovatieve en aantrekkelijke mobiele netwerk blijven voor onze klanten. BEA Systems heeft met haar werk met het serviceleveringsplatform een cruciale rol gespeeld in het realiseren van deze doelen. BEA WebLogic Network Gatekeeper heeft uitstekend gepresteerd tijdens het 'Proof of Concept'-stadium. Dit, gecombineerd met BEA's bijzonder uitgebreide ervaring in de telecomsector, gaf ons het vertrouwen om samen te werken met BEA."

Het O2 Service Access Gateway-project draait ook op Intel Xeon processorgebaseerde HP ProLiant DL380-servers in een Linux-omgeving. Deze configuratie biedt een uitstekende performance, en een veerkrachtige en flexibele basis voor de Gateway. Waterfield is ervan overtuigd dat dit de juiste keuze was. "De HP/Intel/Linux-architectuur biedt een uitstekende performance. We hebben het systeem getest met een aanzienlijk transactievolume, zodat we zeker weten dat klanten niet hoeven te wachten op de internetdiensten."

De Service Access Gateway voor i-mode wordt ondersteund door BEA WebLogic Network Gatekeeper, een op standaarden gebaseerde netwerkinfrastructuur die zorgt voor de handhaving van beleidsregels en controle over netwerktoegang. BEA WebLogic Network Gatekeeper is onderdeel van het BEA WebLogic Communications Platform, een productlijn die is gebaseerd op internet- en telecomstandaarden zoals J2EE, SIP, Parlay X en IMS.

BEA WebLogic Network Gatekeeper helpt O2 niet alleen bij de levering van innovatieve internetdiensten aan haar klanten, maar ook bij het verlagen van de kosten door ze op een platform te consolideren. Zo is er ook een verenigd datamodel voor alle datadiensten. Dit vergroot niet alleen de efficiëntie, maar het betekent ook dat contentleveranciers de bron van de content kunnen traceren en zien waar hun transactie heen gaat.

Een verenigd portaal voor het beheren van de relaties met de partners (partner relationship management of PRM), dat zich in een BEA WebLogic Platform? omgeving bevindt, beheert registratie, goedkeuring en onderhoud van partners en applicaties. Hierdoor kan de transactie- en partnerinformatie geautomatiseerd worden. Dit geautomatiseerde proces vormt de ruggegraat van de 'charge-back' structuur en maakt gebruik van de PRM-module van BEA WebLogic Network Gatekeeper.

Voor meer informatie over de BEA WebLogic Communications Platform productlijn, zie http://bea.com/wlcom.
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA Systems, Inc.
BEA Systems, Inc. (NASDAQ: BEAS) is een vooraanstaande leverancier van zakelijke infrastructuursoftware en biedt op standaarden gebaseerde platformen om de veilige stroom van informatie en services te versnellen. De BEA productlijnen - WebLogic®, Tuxedo®, JRockit® en de nieuwe AquaLogicTM familie van Service Infrastructuur - helpen klanten bij het reduceren van IT-complexiteit en het succesvol inzetten van service-georiënteerde architectuur, om de flexibiliteit en slagkracht van de organisatie te vergroten. Voor meer informatie, zie bea.com. ###