Politie Gelderland-Midden

Vrouw op straat beroofd van tas

Publicatiedatum: 7-2-2006 12:59:58

Arnhem - Een 57-jarige vrouw uit Arnhem is maandagmiddag op de Oude Kraan in haar woonplaats het slachtoffer geworden van een straatroof. Het slachtoffer werd met geweld beroofd van haar tas en raakte daarbij licht gewond. De politie zoekt getuigen.

De vrouw liep omstreeks kwart over vier over de Oude Kraan richting Onderlangs. Op dat moment zouden er twee jongens haar tegemoet zijn gelopen die kans zagen haar tas met geweld los te rukken. De vrouw kwam daarbij te vallen. De daders renden na het voorval weg richting Roermondsplein. Twee onbekend gebleven meisjes die kort daarna aan kwamen lopen hebben zich over het slachtoffer ontfermd. Eén van hen was zelfs achter de daders aangerend maar had hen niet meer kunnen achterhalen. Volgens de Arnhemse zou het gaan om twee jongens of mannen in de leeftijd tussen 20 en 25 jaar. De één zou ongeveer 1.85 m lang zijn terwijl de ander iets kleiner was. Verder zou de grootste donkere kleding aan hebben. De kleinere droeg volgens het slachtoffer een beige jas. Beiden zouden bovendien een getinte huidskleur hebben. De politie zoekt contact met eventuele getuigen, in het bijzonder met de twee meisjes die zich over het slachtoffer hadden ontfermd. De politie is bereikbaar via 0900-8844. Anoniem bellen kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Vier verdachten opgepakt na winkeldiefstallen

Publicatiedatum: 7-2-2006 12:57:15

Arnhem - Door de Arnhemse politie zijn maandag vier verdachten opgepakt na meldingen van winkeldiefstallen in de stad. Een 50-jarige Arnhemmer zou een fles limonade hebben gestolen bij een zaak aan het St. Gangulphusplein in zijn woonplaats. De man werd door winkelpersoneel in de kraag gevat en aan de politie overgedragen. Nadat de Arnhemmer bekend had is hij weer vrijgelaten. Justitie besloot hem te dagvaarden. Beveiligingsmedewerkers van een warenhuis aan het Velperplein hielden rond twee uur een 49-jarige vrouw uit Arnhem en een 26-jarige Edenaar aan. Het stel werd betrapt toen het levensmiddelen en kleding zou hebben gestolen. Het duo werd aan de politie overgedragen die ook nog gereedschap aantrof waarmee beveiligingslabels zouden zijn verwijderd. De vrouw zou zich bovendien verzet hebben tegen haar aanhouding door een van de beveiligingsmedewerkers te schoppen. Beide verdachten werden in verzekering gesteld en zitten nog vast. Op de Kleine Oord werd even later een 27-jarige man uit Arnhem aangehouden wegens winkeldiefstal. De man wordt ervan verdacht wasmiddel en vlees ter waarde van enkele euro's te hebben gestolen. Ook hij bekende de diefstal en is na verhoor op vrije voeten. Justitie besloot ook deze Arnhemmer te dagvaarden. Daarnaast kreeg hij evenals de 50-jarige Arnhemmer een winkelverbod. Dat betekent dat ze zich een jaar lang niet in de winkel mogen vertonen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---

Arnhemmer (18) licht gewond bij verkeersongeval
Publicatiedatum: 7-2-2006 12:56:45

Arnhem - Een achttienjarige bromfietser uit Arnhem is maandagochtend licht gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Dovenetellaan in zijn woonplaats. Het slachtoffer raakte omstreeks half negen betrokken bij een aanrijding met een personenauto, bestuurd door een plaatsgenote, een 58-jarige vrouw. Politieagenten troffen de Arnhemmer liggend op straat aan nadat de aanrijding was gemeld. De jongen werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht en bleek later gekneusde enkels te hebben opgelopen; opname bleek niet nodig. Op basis van de verklaringen van betrokkenen was de vrouw vanaf de Dovenetellaan linksaf de Hoefbladlaan in gereden. Daarbij had ze de bromfietser, die uit tegenovergestelde richting kwam en rechtdoor wilde, over het hoofd gezien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden

026 352 4606

---