Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 februari 2006

Poging tot inbraak

Politie Twente kan door oplettende getuige twee verdachten aanhouden

Borne

De Politie Twente heeft op dinsdag 7 februari om 01.55 uur twee mannen van 27 en 28 jaar aangehouden op de Grotestraat in Borne in verband met een poging tot inbraak. De mannen werden gezien door een getuige toen zij trachtten in te breken in een bedrijfspand aan de Grotestraat. De getuige kon de inmiddels gealarmeerde politieagenten vertellen dat de twee mannen plotseling in hun auto stapten en in de richting van Hengelo wegreden. Op het moment dat de politieagenten ter plaatse een onderzoek instelden zagen zij de bewuste auto wederom rijden op de Grotestraat. De mannen, een 27 jarige zonder vaste woon of verblijfplaats en een 28 jarige Enschedeër, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De auto werd in verband met het onderzoek in beslag genomen. (06-016684)

Getuigenoproep

Automobilist rijdt jongetje aan; politie zoekt getuigen

Almelo

De Politie Twente is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over de identiteit van een man die op zaterdag 4 februari omstreeks 13.30 uur betrokken is geweest bij een aanrijding op de Wierdensestraat in Almelo. De man reed hierbij een 7 jarig jongetje uit Almelo aan. Hij stopte even om te vragen hoe het ging, maar maakte zijn identiteit niet kenbaar. De man stapte weer in zijn auto en reed weg. De jongen sprong bij zijn broer op de fiets en ging naar huis. Later bleek het slachtoffer een enkelfractuur te hebben. De Politie Twente is op zoek naar de veroorzaker van de aanrijding en zijn passagiere. Beiden zijn, gezien hun taalgebruik, vermoedelijk van buitenlandse afkomst en reden in een grijs/bruine Opel Astra. De man is tussen de 50 en 60 jaar oud, heeft een normaal postuur, ongeveer 1.70 lang en droeg zwart/grijs achterovergekamd haar. Hij is snordragend met een grote pukkel op zijn bovenlip. De vrouw is ongeveer 1.60 lang, heeft een gezet figuur en kort geknipt haar. (06-015660)

Vernielingen

Politie Twente zoekt getuigen in verband met vernielingen

Enter

De Politie Twente zoekt getuigen in verband met diverse vernielingen rondom de vijver van plan Het Lee aan de Werfstraat in Enter. Vandalen hebben vermoedelijk tussen vrijdag 3 februari en maandag 6 februari flink huisgehouden in de buurt van genoemde vijver. Bij het bruggetje zijn tientallen jonge bomen vernield en in de vijver gegooid. Verder is een bronzen maquette weggenomen. De vijver is gelegen in een bekend honden uitlaatgebied. De politie verwacht dat meerdere getuigen iets gezien of gehoord hebben. Zij worden verzocht te bellen met de politie op telefoonnummer 0900-8844. (06-016617)

Openlijke geweldpleging

Jeugdigen worden bedreigd door groep jongeren; politie houdt 1 verdachte aan

Haaksbergen

Op maandag 6 februari omstreeks 19.50 uur kreeg de politie de melding dat twee groepen jongeren met elkaar wilden vechten op de W H Jordaansingel in Haaksbergen. Ter plaatse gekomen troffen politieagenten een groep jeugdigen met hun begeleider in de sporthal aan. Eerder op de avond waren zij met hun begeleider lopend op weg naar de sporthal toen een fietser de groep inhaalde. Vanuit de groep werd een opmerking gemaakt richting de fietser, een 22 jarige man uit Haaksbergen. Deze ontstak in woede en vertelde dat hij zijn vrienden wel op zou halen. De groep vervolgde zijn weg en ging naar de sporthal. Plotseling werd aan de achterzijde van de sportzaal een ruit vernield waarop de politie werd gebeld. Politieagenten troffen geen groep jongeren aan. Wel werd een 24 jarige inwoner van Haaksbergen aanhouden die uit zijn woning kwam en zich provocerend opstelde. Hij uitte zeer beledigende taal en dreigde met woorden in de richting van de sporters alsmede in de richting van de agenten. Op het moment dat de 24 jarige werd overmeesterd bemoeiden een aantal vrienden van de verdachte zich met de aanhouding. Vanaf het balkon van een woning werd een bierfles naar een politieagent gegooid. Om verdere escalatie te voorkomen werd de 24 jarige verdachte met spoed overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak en verwacht meerdere aanhoudingen te verrichten. (06-016623)

Sonja Eerhard: 053-4555588


---- --