Time : 1:28:45 PM
Date : Tuesday, February 07, 2006
Sender Name: Hallmark Cards Belgium N.V.

Hallmark Cards levert grote bijdrage aan de strijd tegen borstkanker

SCHOTEN, dinsdag 7 februari 2006 - Wenskaartenleverancier Hallmark Cards België heeft op woensdag 11 januari 2006 een bedrag van ¤ 27.500 geschonken aan de Stichting tegen Kanker, Stichting van openbaar nut (STK). Algemeen directeur Pedro Vermeersch van Hallmark Cards Continental Europe overhandigde op het Europese hoofdkantoor in Capelle aan den IJssel de cheque aan algemeen directeur Paul Jacquet de Haveskercke van de Stichting tegen Kanker.

Hallmark Cards België heeft een deel van haar verkoopopbrengsten van Hallmark kerstkaarten beschikbaar gesteld voor de strijd tegen borstkanker in België (¤ 25.000) en Luxemburg (¤ 2.500). De Stichting tegen Kanker zet dit bedrag in voor wetenschappelijk borstkankeronderzoek, opleiding, voorlichting en begeleiding van borstkankerpatiënten. "De Kerstcampagne van Hallmark Cards België levert een goede bijdrage aan de strijd tegen borstkanker," legt algemeen directeur Paul Jacquet de Haveskercke van STK uit. "Wij zijn bijzonder verheugd met het resultaat van de samenwerking. Wij kunnen alleen onze doelstellingen nastreven dankzij giften als deze en de vrijgevigheid van onze donateurs. In België komt één op de tien à elf vrouwen direct in aanraking met borstkanker. Een nog groter deel komt indirect in aanraking met deze ziekte. Jaarlijks tellen wij in België bijna 7.000 nieuwe gevallen en meer dan 2.500 overlijdens. Met de financiële ondersteuning van Hallmark Cards België kunnen wij door blijven gaan met wetenschappelijk borstkankeronderzoek om de vooruitzichten van de patiënten te verbeteren," aldus Paul Jacquet de Haveskercke.

Maatschappelijke betrokkenheid

De Kerstcampagne past bij de maatschappelijke betrokkenheid van Hallmark Cards. In landen als de Verenigde Staten en Australië is de wenskaartenleverancier al meerdere jaren partner in de strijd tegen borstkanker. "Wij hebben wereldwijd betrokkenheid bij de samenleving waar wij deel van uitmaken," aldus algemeen directeur Pedro Vermeersch van Hallmark Cards Continental Europe. "Met onze producten leveren wij een bijdrage aan het bevorderen van de communicatie en relaties tussen mensen. Wij geven mensen de gelegenheid hun emoties te delen en gevoelens te uiten. In goede en minder goede tijden. Wij zijn er trots op dat wij een bijdrage kunnen leveren aan de strijd tegen borstkanker. Niet alleen financieel, maar ook door mensen zich meer bewust te laten worden van deze veel voorkomende vorm van kanker onder vrouwen."

Retailers en consumenten

De actie is in België landelijk ondersteund door uitgebreid promotiemateriaal op de winkelvloer en spots op de grootste radiozenders, maar ook via internet, free publicity en uitingen op de producten zelf is aandacht gevraagd voor het goede doel.

"De retailers hebben het promotiemateriaal geplaatst en op die manier bekendheid gegeven aan de gezamenlijke strijd tegen borstkanker. De consumenten hebben met de aanschaf van de Hallmark kerstkaarten hun hart laten spreken. Zonder de retailers en de consumenten was de Kerstcampagne dan ook nooit een succes geworden. Wij willen hen hartelijk bedanken voor de medewerking en hopen ook dit jaar weer op hen te mogen rekenen," zegt National Sales Manager Wim Van Herreweghe. De Kerstcampagne zal in oktober, november en december 2006 in samenwerking met STK worden verdergezet.

///// EINDE BERICHT /////

Over Hallmark Cards België
Hallmark Cards België is onderdeel van Hallmark Cards Continental Europe. De grootste leverancier van wenskaarten in Nederland en België is marktleider in de Benelux. Jaarlijks vinden miljoenen wenskaarten van Hallmark Cards hun weg naar de consument. Met een assortiment van meer dan 5.000 verschillende producten onderscheidt Hallmark Cards zich van de overige aanbieders op deze markt. Door middel van wenskaarten - al dan niet digitaal - wil Hallmark Cards een bijdrage leveren aan het bevorderen van de communicatie tussen mensen, en het tonen van gevoelens, zoals liefde en vriendschap. Hallmark Cards Continental Europe is onderdeel van het Amerikaanse Hallmark Cards - concern.

Beeldmateriaal
Foto van de overhandiging van de cheque is in hoge resolutie te downloaden op http://nl.hallmark.be/overhandigingstk.aspx

Onderschrift foto: V.l.n.r: Paul Jacquet de Haveskercke (algemeen directeur Stichting tegen Kanker, Stichting van openbaar nut) neemt de cheque ter waarde van ¤ 27.500 in ontvangst van Pedro Vermeersch (algemeen directeur Hallmark Cards Continental Europe). Fotograaf: Frank Duran/Hallmark Cards Nederland.

Voor meer informatie,