Gemeente Someren



* Programmabegroting 2006

* Start lokaal platform buitengebied

* Afstemming vraag en aanbod locaties
Start lokaal platform buitengebied
Afgelopen zaterdag is het lokaal platform buitengebied officieel van start gegaan. Het lokaal platform buitengebied moet een bijdrage leveren aan de uitvoering van de reconstructie op lokaal niveau. Afgelopen zaterdag zijn de betrokkenen bij het reconstructieproject uitgenodigd om een aantal hotspots van het reconstructieplan te bezoeken. Daarnaast zijn een tweetal nieuwe folders overhandigd over de reconstructie.

Rol platform
Inmiddels is het Reconstructieplan De Peel in werking getreden en is Someren gestart met de uitvoering hiervan. Het Lokaal platform heeft in Someren de taak om:

1. te fungeren als klankbord;

2. informatie uit te wisselen in het platform en met de eigen achterban;

3. knelpunten te bespreken;

4. de voortgang van projecten terug te koppelen;
5. te zorgen voor public relations.

Alle onderwerpen vanuit de reconstructie komen aan de orde in het platform. Er zullen thematische bijeenkomsten worden georganiseerd met gastsprekers. Daarnaast is het de bedoeling om excursies te organiseren naar relevante reconstructieprojecten in de regio. De verwachting is dat er 2 à 3 bijeenkomsten per jaar zijn.

Folders
De gemeente Someren heeft een brochure samengesteld waarin een aantal projecten zijn beschreven die een goed beeld geven van de reconstructie in de praktijk.

Daarnaast is in samenwerking met het SRE een folder uitgegeven die gericht is op (potentiële) initiatiefnemers van projecten op het gebied van de reconstructie.

De folders liggen voor u klaar bij de afdeling Voorlichting van de gemeente Someren. Bel gerust al u ze thuis wil ontvangen (tel. 0493-494888). De folders liggen ook bij de bibliotheek en de VVV.

Ook via onze website kunt u de folders raadplegen.
* Loket reconstructie gemeente Someren (889 kB)
* Plattelandsvernieuwing in Someren (2.424 kB)

wethouder Ans v.d. Velden overhandigt de eerste folders aan initiatiefnemers van projecten op het gebied van de reconstructie Wethouder Ans v.d. Velden overhandigt de eerste folders aan initiatiefnemers van projecten op het gebied van de reconstructie. Formulier beschikbaar:
Afstemming vraag en aanbod locaties
Bij de uitvoering van het reconstructieplan zullen een aantal bedrijven in beweging komen. De gemeente wil daarin een bemiddelende rol innemen door de vraag en het aanbod van locaties met elkaar in contact brengen. Hiervoor wordt een databank opgericht. Dus, heeft u behoefte aan een locatie voor bijvoorbeeld uw bedrijf of vereniging of heeft u juist een locatie beschikbaar, meldt het dan bij de gemeente.

Om de databank in te richten is er een formulier beschikbaar, waarop u uw aanbod en/of vraag kunt formuleren. Met de ondertekening van dit formulier geeft u toestemming aan de gemeente om uw vraag of verzoek in de databank op te nemen. Op het moment dat zich een concrete vraag voordoet kan via deze databank snel bekeken worden of aan de vraag zou kunnen worden voldaan (matchen). In andere gemeenten zijn reeds positieve ervaringen opgedaan met dergelijke regelingen als instrument bij de uitvoering van het Reconstructieplan De Peel.

Het formulier kan worden opgehaald bij de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling
(tel. 0493-494888).
Het formulier staat ook op onze site. Klik hier om het formulier te openen.