Gemeente Leeuwarden

Wethouder Hetty Hafkamp Wethouder Hetty Hafkamp

Wichtige Wieven 2006: 25 belangrijke Friese vrouwen

Bron: Gemeente Leeuwarden (07-02-2006) De Wichtige Wieven 2006 is de lijst van de 25 meest invloedrijke vrouwen uit alle sectoren van de Friese samenleving. De lijst is op 3 februari bekendgemaakt.
Op nummer 16 (met stip): wethouder Hetty Hafkamp. De nominatie is afkomstig van studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, die hebben onderzocht welke vrouwen in de Friese samenleving voldoen aan de volgende criteria: wonend en/of werkend in Friesland, positie, zichtbaarheid, bekendheid, invloed en actief in diverse netwerken.
De studenten hanteerden deze criteria op grond van informatie die hun ter beschikking stond. Het resultaat mag dan niet wetenschappelijk verantwoord zijn, het is wel integrerend, subjectief, studentikoos en daardoor op z'n minst spraakmakend.
Hetty Hafkamp heeft volgens de studenten al veel bereikt en verdient daardoor een plaats in deze lijst. `Deze vrouw is nog altijd ambitieus, zit nooit stil en wil nog veel meer bereiken. Wie weet staat ze bij een eventuele volgende editie in de top 10'.

Hetty, gefeliciteerd met deze prachtige erkenning!