NU'91

NU91 en AVVV tekenen Intentieverklaring
7-2-2006
Afstemming beroepsinhoudelijke activiteiten in belang van alle verpleegkundigen en verzorgenden

Beroepsorganisatie NU91 en koepelvereniging AVVV (Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden) gaan hun beroepsinhoudelijke activiteiten beter afstemmen. Op dinsdag 7 februari hebben de voorzitters van NU91 en de AVVV daarvoor een intentieverklaring ondertekend. Met deze overeenkomst wordt overlap in de aanpak van onderwerpen verminderd, en samenwerking bevorderd.

NU91 en AVVV vinden het beide belangrijk dat de beroepsinhoudelijke belangen van verpleegkundigen en verzorgenden op een heldere manier voor het voetlicht worden gebracht. Daarom menen zij dat goede onderlinge afstemming van hun beroepsinhoudelijke activiteiten in het voordeel is van alle verpleegkundigen en verzorgenden. De afstemming zal zich onder andere richten op ethische vraagstukken, de ontwikkeling van een nieuwe beroepscode en internationale samenwerking met andere beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden. In de loop van 2006 kunnen andere onderwerpen worden toegevoegd.

Over NU91
NU91 is de beroepsorganisatie van verpleegkundigen en verzorgenden die zich sterk maakt voor de professionalisering en zelfstandigheid van verpleegkundigen en verzorgenden. Hierbij behartigt NU91 de beroepsvoorwaardelijke belangen van de 22.000 aangesloten leden en verwoordt daarbij de onafhankelijke stem van de beroepsgroep. NU91 doet dit door zich sterk te maken voor de collectieve én individuele arbeidsvoorwaarden van verpleegkundigen en verzorgenden. NU91 participeert daartoe in relevante organen en wil bevorderen dat haar leden sleutelposities innemen in de maatschappij en politiek. Daarnaast maakt NU91 zich sterk voor de professionalisering, zelfstandigheid en positionering van verpleegkundigen en verzorgenden. NU91 is daartoe actief op een aantal beroepsinhoudelijke dossiers.

Over de AVVV
De AVVV (Algemene Vereniging Verpleegkundigen en Verzorgenden) is de koepelvereniging van 50 beroepsverenigingen van verpleegkundigen en verzorgenden. De AVVV is spreekbuis en aanspreekpunt voor de beroepsgroepen verpleging en verzorging op het terrein van de beroepsinhoud en wordt als zodanig erkend door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport. De AVVV is niet actief op het terrein van arbeidsvoorwaarden, maar richt zich uitsluitend op het terrein van de beroepsinhoud. De AVVV geeft daartoe uitvoering aan een groot aantal inhoudelijke dossiers in het kader van een meerjarig beleidskader voor de verpleegkundige en verzorgenden beroepsgroepen. 7-2-2006

NU91 en AVVV tekenen Intentieverklaring