Gemeente Amerongen



Velwerk Doornse bossen Broekweg en Ludenkwartier

De gemeente Utrechtse Heuvelrug gaat komende periode negentig bomen vellen langs wegen en paden in bosvakken. Het betreft de bosvakken van het Ludenbos, het bosje Van Mesdaglaan/Van Goghlaan, het bosje Frans Halslaan/Paulus Potterlaan, het Beatrixbosje en het bos achter de begraafplaats aan de Broekweg in de kern Doorn. De bomen in deze vakken, die langs wegen en paden staan, zijn afgelopen jaar gecontroleerd op veiligheid. Dode en stervende bomen, die gevaar op kunnen leveren, zijn voorzien van een rode stip.

In de periode tot half maart worden deze bomen geveld of veilig gemaakt. Waar mogelijk worden de stammen in de vakken achtergelaten vanwege de natuurwaarde van dik dood hout. Takhout wordt afgevoerd of versnipperd.

Hebt u nog nadere vragen van inhoudelijke aard, dan kunt u contact opnemen met mevrouw Henny Sen, tel. nr. 56 58 46; s morgens tot 12.00 uur.
Heeft u vragen over de planning of de uitvoering van het werk, dan kunt u zich wenden tot de heer Herman Mocking, tel. 06-54 63 57 86.

Fotobijschrift: Dit zijn enkele bomen aan de Broekweg die in de komende periode worden geveld.