Politie Twente

Harddrugs

Politie treft cocaïne aan in auto en houdt twee personen aan

Enschede

De politie observeerde op maandag 6 februari om 19.25 uur op het Schuttersveld in Enschede twee mannen. Een van hen was daar met een auto gestopt en werd aangesproken door de andere persoon. De politie vermoedde dat het om een drugsdeal ging en stelde een nader onderzoek in. Bij een onderzoek in de auto trof de politie een zak met ongeveer 100 gram cocaïne aan en nam deze in beslag. Beide personen, de 22 jarige Enschedese automobilist en een 23 jarige Enschedeër zijn daarop aangehouden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-016613)

Dode bij woningbrand

Woning brand uit, bewoner komt daarbij om het leven

Glanerbrug

Op dinsdagochtend 7 februari werd om 04.50 uur een brand gemeld in een woning aan de Bultsveldmaatweg in Glanerbrug. Het was op dat moment nog niet bekend of er nog iemand in de woning aanwezig was. Bij het ter plaatse komen van politie en brandweer bleek de brand al zo heftig dat het pand niet meer kon worden betreden. Tijdens de brand stortte een groot gedeelte van de woning in. Nadat de brand onder controle was, trof de brandweer het lichaam van de bewoner, een 86 jarige man levenloos aan. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. De technische recherche van de politie stelt een nader onderzoek in. (06-016696)

Vernieling

Dronken man vernielt ruit van overdekte bushalte en wordt na aanhouding ter ontnuchtering opgesloten

Enschede

Op bikes surveillerende politiemensen zagen op maandag 6 februari om 20.15 uur op de Molenstraat in Enschede een man met een bebloede hand. Rondom de man lagen stukjes glas. De man wenste niet te vertellen waar dit glas vandaan kwam. Na een kort onderzoek in de omgeving zag de politie dat een ruit van de overdekte bushalte aan de Molenstraat was vernield. De man, een 37 jarige Enschedeër verkeerde behoorlijk onder invloed. De politie hield de 37 jarige aan en sloot hem ter ontnuchtering op. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (06-016614)

Winkeldiefstal

Politie houdt twee verdachten aan na winkeldiefstal

Enschede

De politie kreeg op maandag 6 februari om 15.50 uur het verzoek om uit te zien naar een drietal personen, twee mannen en vrouw, die zich mogelijk schuldig zouden hebben gemaakt aan winkeldiefstal. Een getuige had namelijk gezien dat de drie personen zich opvallend gedroegen en met kleding liepen te zwaaien. De politie trof het drietal aan op Achter 't Hofje in Enschede. In een tas die bij hen stond trof de politie kledingstukken aan. Onmiddellijk schreeuwde een van het drietal, een 32 jarige Enschedeër, dat de tas met gestolen spullen niet van hem was maar van de andere man, een 37 jarige Enschedeër. Op datzelfde moment gaf de 32 jarige een vuistslag in het gezicht van de 37 jarige. De politie haalde het stel uit elkaar en hield beide mannen en de vrouw, een 19 jarige Enschedese, aan. De tas met kleding, waarvan de herkomst nog wordt uitgezocht, is in beslag genomen. De drie verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten. (06-016525)


---- --