Gemeente Harderwijk


Vragen van raadsleden aan het college (2)

De heren Companjen en Kok van de ChristenUnie-fractie hebben het college vragen gesteld over een subsidie aan de Stichting Marktplein resp. de renovatie van het Park Friese gracht. De heer Companjen vraagt het college of zij ook van mening is dat de Stichting Marktplein een aanvulling is op de bestaande opvangplannen en of het college bereid is de raad voor te stellen voorlopig middelen ter beschikking te stellen voor de instandhouding van Marktplein. De heer Kok vraagt het college wanneer de renovatie van het Park gaat plaatsvinden en of het college hierover tijdig gaat communiceren met de bewoners over o.a. kap van 56 bomen. Ook vraagt hij of het college ook in de toekomst de volkstuinen wil handhaven.

De heer Nijman van de fractie van de Stadspartij Harderwijk heeft het college vragen gesteld over de renovatie van het groenonderhoud in Stadsweiden resp. over Lelystad Airport. De heer Nijman vraagt waarom het college lang heeft gewacht met communiceren over de renovatie en waarom niet vooraf met de bewoners is gesproken. Ook vraagt hij of het college heeft overwogen om delen van het groen in bruikleen te geven. Ook heeft de heer Nijman vragen gesteld over de wijze waarop het college omgaat met gevoelens van onrust onder de inwoners over geluidsoverlast. Hij vraagt waarom het college geen actie heeft ondernomen om haar zienswijze naar voren te brengen bij hoorzittingen.

Mevrouw Otter van de VVD-fractie heeft het college vragen gesteld over de afhandeling van WOZ-bezwaarschriften. Zij vraagt of het juist is dat nog niet alle bezwaarschriften zijn afgehandeld en zo ja, waarom niet. Ook vraagt zij wanneer het college aan haar toezegging aan de raad tegemoet gaat komen dat de bezwaarschriften zo spoedig mogelijk worden afgehandeld en of de bewoners hierover bericht ontvangen.

De heer Leeuwis van fractie van Gemeentebelang heeft het college vragen gesteld over de overlast bij het winkelcentrum Stadsdennen. Hij vraagt of het college hiervan op de hoogte is en welke acties het college met de politie kan en gaat ondernemen tegen deze overlast, zodat het winkelcentrum 's avonds open kan blijven.

De volledige vragen kunt u vinden via Handige links.

Raadsvragen