Algemene Vereniging Van Beroepsjournalisten in België


Nieuwsoverzicht

VTM-correspondent in New York komt terug thuis

Thomas Van Hemeledonck, de VTM-correspondent van het nieuws in New York, keert op 1 maart terug naar Vilvoorde. Van Hemeledonck zal bij de eindredactie van het nieuws werken, samen met de vorige VS-correspondent van VTM, Bart Van Doorne. Van Hemeledonck wordt niet vervangen in New York.

Volgens VTM komen er een paar honderdduizend euro vrij door een vaste correspondent te schrappen. Daardoor zou de nieuwsdienst sneller een journalist naar grote buitenlandse nieuwsfeiten kunnen sturen.

'Het spreekt voor zich dat ons kantoor in New York zal bemand zijn bij de volgende presidentsverkiezingen, of zodra het land wordt getroffen door natuurrampen of aanslagen. Maar nadat we zoveel jaren geleden als eerste Vlaamse zender op permanente basis onze New York Office hebben uitgebouwd, kiezen we nu voor een andere aanpak', zegt Eric Goens, directeur informatie.

Van Hemeledonck kijkt tevreden terug op zijn periode in New York: 'Elke journalist wil natuurlijk graag ooit correspondent zijn in New York. Ik heb ongelooflijk genoten van mijn periode in de Verenigde Staten. Maar elke journalist die de kans krijgt om zelf méé Het Nieuws uit te bouwen, doet dat natuurlijk ook. Zeker op een redactie die zich opmaakt om binnenkort een 24-uren nieuwskanaal te maken.'

De journalist verbleef sinds eind 2004 in New York. Hij loste er Bart Van Doorne af, die op zijn beurt in 2002 Suzy Hendrikx opvolgde.