Ingezonden persbericht


Bouwfonds kiest Cordys als partner in compliance-project

Connectiviteitslaag ondersteunt platform voor geïntegreerd transport en delen van informatie

Putten, 7 februari 2006 - Internationaal vastgoedbedrijf Bouwfonds heeft een strategische partnerovereenkomst met Cordys gesloten voor de ontwikkeling en implementatie van een bedrijfsbrede connectiviteitslaag. Deze laag vormt de strategische keuze voor een basis voor toekomstige projecten. Het eerste project biedt een geïntegreerde oplossing voor verbeterde beveiliging en compliance en een infrastructuur voor de ondersteuning van financiële consolidatie, Basel II en Economic Capital-rapportages. Hiermee beschikt het bedrijf over een infrastructuur voor flexibele modellering en het aansturen van bedrijfsprocessen. Het eerste onderdeel is de geconsolideerde rapportage van financiële en risicodata.

Met de Cordys-oplossing kan Bouwfonds ook sneller reageren op marktveranderingen en de bedrijfsprocessen optimaliseren door de inzet van één platform. Het Composite Application Framework van Cordys vervangt een aantal bestaande tools bij Bouwfonds en biedt nieuwe functionaliteit. Na een uitgebreide selectieprocedure viel de keuze op Cordys omdat het bedrijf een geïntegreerd platform bood. Dit in tegenstelling tot deeloplossingen die bovendien slechts een deel van de bedrijfsprocessen ondersteunden.

"Door deze strategische partnerovereenkomst willen we de levering van services aan onze business units optimaliseren", zegt Koenraad Bruins, Director Corporate IT bij Bouwfonds. "Cordys biedt een platform dat niet alleen aan onze technische eisen voldoet, maar ook aan zakelijke voorwaarden voor financiële en risicorapportage. Met deze flexibele oplossing kunnen we onze IT- en bedrijfsprocessen volledig ondersteunen, nu en in de toekomst. Bovendien biedt Cordys ons de kennis en middelen om binnen onze IT-organisatie een competentiecentrum op te zetten."

"Ons platform maakt een betrouwbare en flexibele implementatie van bedrijfsprocessen mogelijk", aldus Frits Felix, Vice President Cordys Europe. "Het biedt Bouwfonds een solide, geïntegreerde oplossing voor betere compliance en beveiliging van financiële en risicodata."

###

Bouwfonds
Bouwfonds is een internationale vastgoedonderneming met drie kernactiviteiten: vastgoedontwikkeling, -financiering en asset management. De onderneming opereert op de particuliere en zakelijke markt en behoort tot de grootste vastgoedondernemingen van Nederland. Bouwfonds wil in 2010 een toonaangevende Europese vastgoedonderneming zijn op het gebied van ontwikkeling, financiering en asset management. Het bedrijf heeft circa 1.800 medewerkers, waarvan er 400 buiten Nederland actief zijn.

Cordys
Cordys (www.cordys.com) is een wereldwijd actief softwarebedrijf. De internetgerelateerde technologie van Cordys verbetert de samenwerking tussen mensen, systemen en organisaties. Dat maakt het voor bedrijven makkelijker en goedkoper om in te spelen op de behoeften van hun klanten. De kracht van de oplossingen is dat bedrijven daarvoor hun bestaande systemen niet hoeven te vervangen en dus langer kunnen profiteren van de investeringen die ze gedaan hebben. Cordys maakt bestaande systemen toekomstbestendig tegen een acceptabele prijs en in het tempo van de klant zelf. Cordys telt ruim 575 medewerkers en naast het hoofdkantoor in Putten, Nederland, heeft het bedrijf kantoren in andere landen van Europa en in China, India en de Verenigde Staten.

Noot voor de redactie,