Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van dinsdag 7 februari

Alkmaar, 07-02-2006 o 15.00 uur

Overlast van en door bromfietsers

Wervershoof, dinsdag 7 februari 2006

Vraag de bevolking in Wervershoof waar zij zich het meest aan ergeren en zij zullen zeggen dat het de overlast is van te snelle scooters/bromfietsers. In de onlangs gehouden politiemonitor bleek, dat 50% van de ondervraagden geregeld last ondervindt van scooters en bromfietsen. Hard rijden, veel geluid producerende uitlaten en slechte verlichting waren de klachten.

De politie in Wervershoof gaat deze overlast aanpakken. Samen met de ouders van de bromfietsjeugd.De politie biedt ouders/verzorgers de mogelijkheid om samen met hun kinderen de bromfietsen, -scooters en snorfietsen te komen testen. Er is voor deze werkwijze gekozen zodat ouders weten dat hun kinderen op een veilig voertuig rijden. Mocht er iets aan de bromfiets mankeren, dan zal dat op dat moment geen financiële consequenties hebben. Er worden tijdens deze twee preventieve controles geen bekeuringen uitgedeeld. De scooters en bromfietsen worden alleen gecontroleerd in het bijzijn van de ouders/verzorgers. De bromfietseigenaren krijgen ca. 14 dagen de tijd om deze eventuele gebreken te laten verhelpen, zodat het motorvoertuig weer veilig wordt voor het verkeer.

De preventieve controles zullen plaatsvinden op woensdag 8 februari 2006 tussen 18.30 uur en 20.30 uur op het Raadhuisplein (Rabobankzijde) en op zaterdag 11 februari 2006 tussen 10.00 uur en 12.00 uur op het plein van de brandweerkazerne.

Gekeken zal worden of de constructiesnelheid en het geluid binnen de normen liggen. Ook kunt u de aanwezige agenten om advies vragen. Na deze 14 dagen zullen wij zeer regelmatig repressieve controles uitvoeren. Er wordt dan niet meer gewaarschuwd. Deze controles zullen van tevoren niet worden aangekondigd. Wel kunt u de resultaten in de Binding lezen.

Winkeldievegge aangehouden.

Alkmaar, maandag 6 februari 2006.

Dinsdagmiddag werd een 57-jarige vrouw uit Alkmaar door winkelpersoneel betrapt bij het stelen van etenswaar in een supermarkt aan de Europaboulevard. Toen de vrouw in de gaten kreeg dat één en ander was gezien door getuigen verliet ze de winkel en stapte in haar auto. Onderweg had zij de gestolen boodschappen weggegooid. Personeel van de winkel achtervolgden de vrouw en hielden haar aan terwijl zij in haar auto zat. De vrouw ontkende dat zij iets had gestolen en reed plotseling met hoge snelheid weg. Hierbij moest een omstander wegspringen om niet door een geopend portier te worden geraakt. Via het kenteken van de auto kon de bestuurster worden achterhaald. Na telefonisch contact meldde zij zich later op het politiebureau waar zij werd aangehouden.

Snelheidscontroles

Medemblik maandag 6 februari 2006.

Dinsdagmiddag werd op de Randweg een snelheidscontroles gehouden, op een gedeelte waar een snelheidslimiet geldt van 50 km/u. Tijdens de controle passeerden 440 voertuigen het meetpunt. Hiervan reden er 45 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u.

Hem, maandag 6 februari 2006.

Op De Hout werd de snelheid van een personenauto, bestuurd door een 46-jarige man uit Zwaag, vastgesteld op 130 km/u. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 80 km/u. De overschrijding van de maximumsnelheid met 50 km/u betekende dat het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Illegale vreemdeling aangehouden na winkeldiefstal.

Alkmaar, maandag 6 februari 2006.

Maandagmiddag werd een 31-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Langestraat. De man werd door winkelpersoneel op heterdaad bij de diefstal van een discman. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden. Uit onderzoek kwam vast te staan dat de man illegaal in Nederland verbleef. Na zijn verhoor als verdachte van de diefstal is hij in vreemdelingenbewaring gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol.

Alkmaar, dinsdag 7 februari 2006.

In de nacht van maandag op dinsdag werd een 46-jarige bestuurder van een personenauto uit Hoofddorp aangehouden. Bij controle bleek namelijk dat de man alcohol had gedronken. Hij blies 460 ug/l. Dat is ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Twee auto vernield door brand.

Alkmaar, dinsdag 7 februari 2006.

In de nacht van maandag op dinsdag omstreeks 04.30 uur werd brand ontdekt in een auto die geparkeerd stond op de Daalderstraat. Nog voordat de brandweer arriveerde zorgde de harde er voor dat een twee auto vlam vatte. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd. Een derde auto had lichte brandschade. Op dit moment is niet bekend waardoor de brand is ontstaan.

Inbraak winkel

Heerhugowaard, dinsdag 7 februari 2006.

In de nacht van maandag op dinsdag werd ingebroken in een winkelbedrijf in het winkelcentrum Middenwaard. Men kwam in het winkelcentrum door het vernielen van een raam in de deur van één van de toegangen. In het winkelcentrum werd vervolgens een raam van een winkel vernield. Via het gat kon men in de winkel komen en werd een onbekende hoeveelheid rookartikelen weggenomen. Van de dader(s) ontbreekt tot op heden elk spoor.

Laatst gewijzigd 07-02-2006 14:52 | © Politie Noord-Holland Noord |