Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, Maandag 6 Februari 2006

Personeel is het zat!!!

Het rijdend personeel heeft het gehad met WIFI. Irritaties en frustraties nemen toe en de grens is bereikt. Dat hebben we vandaag ook per brief aan Pamela Boumeester laten weten.

Het is juist te danken aan de flexibele opstelling van het rijdend personeel dat er nog zoveel treinen op tijd kunnen vertrekken. Maar datzelfde personeel wordt door het management aangesproken op te laat afrekenen, te laat bij de trein zijn, danwel te laat vertrekken. Het niet goed werken van WIFI heeft nadelige gevolgen voor de veiligheidsinstructie via de Railpocket. We hebben al eerder aangegeven dat de voortijd van 10 minuten absoluut te kort is, maar de besparing die hiermee wordt gerealiseerd is blijkbaar veel belangrijker dan een niet werkend systeem en de daaruit voortvloeiende onvrede onder het personeel. Datzelfde personeel is het nu zat en heeft aangekondigd publieksvriendelijke acties te willen voeren.

In onze brief aan Pamela Boumeester hebben we NSR deze week de tijd gegeven om zaken naar behoren op te lossen en de oude voor- en natijd te herstellen. Zo niet, dan volgen er publieksvriendelijke acties.

Om onze onvrede en ergernis over WIFI duidelijk te maken zullen we dan al onze leden oproepen om niet mee te doen aan de door NSR voorgestelde actie tijdens de Olympische Spelen. Dus: geen oranje sjaal tijdens de Olympische Spelen.

Wij houden u op de hoogte van de reactie van het management van NSR.

Wim Eilert.
Vakbondsbestuurder VVMC.