Provincie Drenthe

BESLUITENLIJST Weeknummer: 6

Vergadering van gedeputeerde staten van Drenthe d.d. 7 februari 2006

Nummer Onderwerp Besluit
1. Natura 2000 (Vogel- en Het Ministerie van LNV houdt een Habitatrichtlijn) gebie- consultatieronde over de voorgeno- den in het kader van de men aanwijzing en begrenzing van Natuurbeschermings- Natura 2000 (Vogel- en Habitatricht- wet. lijn) gebieden. Dit gebeurt in het kader van de nieuwe Natuurbe- schermingswet. GS vragen de Minis- ter om de procedure voor het Leekstermeergebied en het Foch- teloërveen zover mogelijk naar ach- teren te schuiven, omdat nadere studie en overleg over de begrenzin- gen hier noodzakelijk is. Tevens vragen zij aandacht voor de relatie met de Europese Kaderrichtlijn wa- ter.


2. Stand van zaken Veeg- De minister van EZ heeft begin 2006 wet EZ 2005, onderdeel een nieuw wetsvoorstel ingediend bij de Tweede Kamer om er voor te Mijnbouwwet. zorgen dat de provincies bevoegd gezag blijven voor de opslag van afval in de diepe ondergrond. Via de zgn. Veegwet EZ 2005 wilde hij die bevoegdheid overnemen, echter zonder overleg met de provincies. Als gevolg daarvan heeft de EK de behandeling aangehouden. De leden van PS worden geïnformeerd over de resultaten van de inspanningen van GS.


3. Afwijking POP II ten GS hebben besloten af te wijken van behoeve van een nieu- het Provinciale omgevingsplan II ten behoeve van een nieuwe zandwin- we zandwinning in ning in Zuidwest-Drenthe. Afwijking Zuidwest-Drenthe. was nodig, omdat Ontwikkelings- kaart 3 (land), waarop het zoekge- bied voor winning van beton- en metselzand is aangegeven, niet kan dienen als toetsingskaart voor het gemeentelijke bestemmingsplan. Vooraf zijn daarover de Provinciale Commissie Omgevingsbeleid en de Statencommissie Omgevingsbeleid gehoord. Beide commissies hebben een positief standpunt ingenomen. Nu de voorgenomen ontgronding ten westen van de Traandijk in overeen- stemming is met het provinciaal ruimtelijk beleid, hebben GS aan de v.o.f. Zandexploitatiemaatschappij Echten de gevraagde ontgrondings- en milieuvergunning verleend.

Nummer Onderwerp Besluit


4. Notitie Uitgangspunten Het college heeft de uitgangspunten voor de omslag van voor de omslag voor de realisering verwerving naar beheer van de Ecologische Hoofdstructuur door meer particulier natuurbeheer (realisatie ecologische en minder verwerving vastgesteld. hoofdstructuur). De notitie wordt verzonden aan de verschillende landinrichting- en ge- biedscommissies en andere betrok- kenen met het verzoek kansen en mogelijkheden die zij zien in hun gebieden te benutten. Daarnaast zal het college aan de Drents Particulier Grondbezit vragen volwaardig lid van de Commissie Landelijk Gebied te worden.


5. Awb-bezwaarschrift van GS hebben op advies van de be- Groningen Airport Eelde zwaarschriftencommissie besloten te Paterswolde inzake de bezwaren voor zover deze zijn afwijzing verzoek beel- gericht tegen de motivering gegrond dende kunstsubsidie en voor het overige ongegrond te 2004-35. verklaren. GS herstellen de motive- ring in de bestreden beslissing en handhaven het besluit.


6. Awb-bezwaarschrift van Gedeputeerde staten hebben op reclamant te Assen advies van de bezwaarschriften- inzake het besluit be- commissie besloten: 1. de bezwaren treffende de ernst en gegrond te verklaren en het bestre- urgentie van de bodem- den besluit in die zin te wijzingen dat sanering van het gasfa- daaraan toegevoegd worden de briekterrein te Assen. percelen kadastraal bekend ge- meente Assen, sectie I, nummers 13411, 13412, 13414, 13415, 13416, 13417, 13418, 13419, 13420, 13421, 13809 en 13810; 2, de bezwaren voor het overige ongegrond te ver- klaren.


7. Convenant Wonen, GS hebben ingestemd met de onder- welzijn en zorg in tekening van een convenant wonen, Drenthe. welzijn en zorg in Drenthe samen met vertegenwoordigers van de ge- meenten en woningcorporaties. Zorg- en welzijnsinstellingen in Dren- the vervullen een adviserende rol in de uitvoering. Het doel is om een tekort aan passende huisvesting voor ouderen en mensen met een hulpvraag te voorkomen. GS willen bij de provincie een een- loket faciliteit maken voor wonen, welzijn en zorg.


8. Vuurwerkrapport Kennis nemen van de resultaten van VROM-inspectie "Klap een landelijk onderzoek van de op de vuurpijl". VROM-Inspectie naar de uitvoering en naleving van het Vuurwerkbesluit bij vuurwerkopslagen. In het IPO- vuurwerkcoördinatorenoverleg zullen de conclusies en aanbevelingen worden uitgewerkt in een plan van aanpak; voor Drenthe zal dit vooral gaan over de rol en uitvoering van taken door de vuurwerkcoördinator. Dit plan van aanpak zal aan het col- lege van GS worden voorgelegd.


9. 5e wijziging Producten- Om rechtmatig een aantal uitgaven raming 2006. te kunnen doen en zorg te kunnen dragen voor een adequaat financieel management is het noodzakelijk dat een aantal kredieten van de Product- raming 2006 op het juiste niveau worden gebracht. Met de vaststelling van de 5e wijziging van de Produc- tenraming 2006 door het college van gedeputeerde staten wordt daaraan voldaan.

Mededelingen

@

Disclaimer. Deze publicatie geldt niet als een officiële bekendmaking in de zin van de Algemene wet bestuurs- recht. Aan deze publicatie kunnen derhalve geen rechten worden ontleend.