Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

Nieuwe stap in rechtszaak Valys
---

Op drie februari 2006 hebben de eisende partijen in de zaak Valys de schriftelijke toelichting op de cassatiedagvaarding, door cassatie-advocaat Mr. R.A.A. Duk, bij de Hoge Raad ingediend. De volgende stap is dat de Hoge Raad arrest wijst, dat wil zeggen zich buigt over de formele vraag of het arrest van het gerechtshof Den Haag in stand kan blijven. De verwachting is dat dit niet voor het einde van 2006 zal gebeuren.

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland (CG-Raad), RPCP-Rijnmond en andere partijen voeren sinds juni 2004 een rechtszaak tegen de Nederlandse Staat. Inzet: geen kilometerlimiet. In maart 2005 oordeelde het Haagse Gerechtshof dat aan mensen met een handicap een kilometerlimiet mag worden opgelegd.
Mensen met een handicap kunnen dus maximaal 750 of 2250 kilometer per jaar reizen tegen het normale openbaar vervoer tarief ( 0,16 per km). De CG-Raad en de andere partijen kunnen zich onmogelijk bij deze uitspraak neerleggen. Zij willen dat de Hoge Raad het arrest van het Haagse Gerechtshof vernietigt.

Hebt u suggesties naar aanleiding van de schriftelijke toelichting? Neem dan contact op met Marianne Kroes, beleidsmedewerker non-discriminatie.. Elke suggestie of opmerking is welkom.

(Geplaatst: 6 februari 2006)

---