Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Akzo Nobel Wapenveld brengt kulturhus grote stap dichterbij

Dankzij de soepele medewerking van Akzo Nobel is de oprichting van een kulturhus in hartje Wapenveld een belangrijke stap dichterbij gekomen.

Akzo Nobel is bereid de milieugrens van het bedrijf te verleggen binnen het eigen terrein. Daarmee ontstaat de mogelijkheid om een Wapenvelder kulturhus te ontwikkelen op het tennispark aan de W.H. van de Pollstraat. In de huidige situatie kan daar geen kulturhus gebouwd worden omdat het terrein binnen de milieucirkel van Akzo Nobel ligt. Het idee is om in een kulturhus diverse instellingen te vestigen, zoals bijvoorbeeld de bibliotheek, kinderopvang, thuiszorg en sociaal-cultureel werk.

Locatiemanager Tamme Bartels van Akzo Nobel Coatings in Wapenveld kon wethouder Lia Slobbe-van der Waal het goede nieuws meedelen na diverse besprekingen en overleg met de hoofddirectie van Akzo Nobel in Arnhem. Hij vindt het van groot belang dat een dorp als Wapenveld z'n vitaliteit behoudt en een kulturhus kan daar zeker aan bijdragen.

'Dat een grote onderneming als Akzo Nobel zo constructief meedenkt met een kleine kern als Wapenveld, daar heb ik grote waardering voor', reageert wethouder Slobbe enthousiast. Zij heeft de tennisclub in Wapenveld en de initiatiefgroep Wapenvelder kulturhus op de hoogte gesteld van het goede nieuws.