Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

07 februari 2006

Epe - Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Een 42-jarige automobilist uit Epe verloor op dinsdag (07-02) rond 01.45 uur de macht over het stuur op de Heerderweg omdat hij werd afgeleid door het uitzetten van zijn mobiele telefoon. Hij kwam tot stilstand tegen een paar varkensruggen (betonblokken) langs de rechterzijde van de weg. De auto raakte beschadigd aan twee banden en de vooras. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol en blies 1,61 promille. Zijn rijbewijs werd ingenomen en de politie maakte proces-verbaal op.

Harderwijk - Meisje gewond

Een 17-jarige inwoonster van Lelystad raakte gewond bij een aanrijding op maandag (06-02) rond 15.10 uur op de kruising van de Wethouder Jansenlaan en Westeinde. Ze zat achterop een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige inwoner van Zeewolde. De bromfietser kreeg op de kruising geen voorrang van een 78-jarige automobilist uit Nunspeet, week uit en botste tegen de rand van de middengeleider. Zijn passagiere werd met onder meer buikletsel per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Harderwijk - Openbare dronkenschap

De politie heeft op maandagavond (06-02) een 57-jarige man uit Ermelo aangehouden voor openbare dronkenschap. De man verkeerde in kennelijke staat op het treinstation. Hij kreeg een boet voor genoemde overtreding.

Putten - Auto total loss

Een 38-jarige vrachtwagenchauffeur uit Kootwijkerbroek wilde op maandag (06-02) keren op de Stationsstraat. Op het moment dat hij linksaf de Husselerweg indraaide werd hij ingehaald door een 18-jarige automobilist uit Putten die vervolgens tegen de vrachtwagen botste. Beide bestuurders bleven ongedeerd. De auto van de Puttenaar was total loss.

Wapenveld - Meerdere brandjes in korte tijd

In Wapenveld is maandagavond (6/2) tussen 19.00 en 20.00 uur in korte tijd op meerdere plaatsen brand ontstaan. Op de Annenkamp raakte een ondergrondse vuilcontainer in brand, gevolgd door een container op het terrein van de Ligthartschool aan de Fazantenstraat en een begin van brand in de peuterspeelzaal Duimelotje aan de Flesenbergerweg. Op de Klapperdijk ontstond brand in een grote vuilcontainer. De politie vermoedt dat er sprake is van brandstichting en is een onderzoek gestart. Getuigen die iets gezien hebben of informatie hebben worden verzocht te bellen via 090-8844.

Putten - Vier autoinbraken Van zondag op maandag (05/06-02) werd er ingebroken in vier auto's aan de Bruno Fabriciusstraat (2), Hoofdlaan en Julianalaan. Het portierslot werd geforceerd. Ontvreemd werden drie radio's en een radio/cd-speler.

Wezep - Fietser gewond

Een 29-jarige automobilist uit Wezep verleende bij het verlaten van een uitrit geen voorrang aan een 80-jarige plaatsgenoot op de fiets. Het ongeval gebeurde op maandag (06-02) rond 11.50 uur op de Veluwelaan. De fietser moest zich met lichte verwondingen onder behandeling van de huisarts stellen.

Harderwijk - Getuigenoproep

Op zaterdag (21-01) deed een 14-jarige fietser uit Ermelo aangifte van mishandeling op de Selhorstweg thv het postkantoor. De jongen moest rond 14.30 uur uitwijken op het fietspad en zou vervolgens een stomp in zijn maag hebben gekregen van een passerende automobilist. De politie heeft deze autobestuurder inmiddels verhoord. De politie wil graag in contact komen met een ongeveer 50-jarige man die op dat moment langsliep en de automobilist aansprak op zijn gedrag. Deze man en eventueel andere getuigen worden verzocht zich te melden via 0900 8844.

Harderwijk - 196 bestuurders te snel

De politie heeft bij snelheidscontroles op dinsdagmorgen (07-02) aan 196 bestuurders een boete uitgereikt ivm het overschrijden van de maximum snelheid. De controles vonden plaats op de Zuiderzeestraatweg, Hoornsdam, Beulekampersteeg en de Voorthuizerstraat. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 104 km per uur waar 60 km is toegestaan.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58

---- --