Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Apeldoorn

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT APELDOORN

07 februari 2006

Apeldoorn - Inbraak flatwoning

Op maandagavond (06-02) werd er ingebroken in een flatwoning aan de Thannhauserstraat.

Een ruit naast de voordeur werd ingeslagen en vervolgens probeerde men de deur te openen. Toen dat niet lukte werd een keukenraam vernield en naar binnen geklommen.

Het pand werd doorzocht. Ontvreemd werden onder meer audioapparatuur en sieraden.

Apeldoorn - Inbraak winkel

In de nacht van maandag op dinsdag (06/07-02) werd er ingebroken in een winkel aan het Marktplein. De dader kwam binnen door het vernielen van een glazen toegangsdeur. Vanaf de balie werd een pc van het merk Compaq ontvreemd.

Apeldoorn - Tasjesroof

Een 25-jarige Rotterdammer werd op maandag (06-02) rond 16.15 uur op de Kapelstraat beroofd van zijn tas. Hij werd door twee mannen gepasseerd waarvan één opeens de tas uit zijn handen rukte. Beide liepen hard weg in de richting van de Nieuwstraat. Ontvreemd werd een zwarte tas van het merk Lacoste met oa geld en een mobiele telefoon .

Signalement dader: donkere huidskleur, lengte plm. 1.85-1.95 m, mager postuur, korte zwarte krullen waarvan de zijkanten waren opgeschoren, leeftijd 17-25 jaar. Hij droeg een zwarte leren jas en een donkere broek. Signalement van de tweede man: lichtere huidskleur dan de dader, lengte plm. 1.75 m, kort zwart opgeschoren haar, leeftijd 17-25 jaar. Hij droeg een licht jack en een donkere broek. Tijdens het weglopen deed hij een lichtgekleurde pet op. De politie is op zoek nar getuigen of nadere informatie via 0900-8844

Apeldoorn - 35 fietsers in overtreding. Bij controle van de fietsverlichting op maandagavond (06-02) heeft de politie op de Hoofdstraat 9 fietsers een boete gegeven voor ondeugdelijke verlichting. Op de Asselsestraat en de Koninginnelaan hadden 26 fietsers de verlichting niet in orde, dus ook zij kregen een boete.

Apeldoorn - Bermparkeerders beboet

De politie heeft op maandagmorgen (06-02) op de Arnhemseweg, nabij de parkeerplaats van de belastingdienst, tijdens de ochtendspits twee automobilisten beboet omdat ze over het fietspad reden om in de berm te parkeren.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --