Trigger als nummer 1 uit de bus

Trigger

Beoordeeld door HCC

Trigger nummer 1 in digitaliseren dia's en negatieven!

In het huidige digitale tijdperk kan men tegenwoordig ook oude dia's, smalfilms en negatieven bekijken op TV en PC. De analoge beelden moeten wel eerst even omgezet worden. Volgens een onafhankelijk onderzoek onder zeven bedrijven die oude beeldmaterialen digitaliseren, is Trigger uit Nieuwegein (www.trigger.nl) als nummer 1 uit de bus gekomen. Oude negatieven en dia's zetten zij als beste om naar digitale bestanden. Al bijna 3 jaar profileert Trigger zich als specialist in het digitaliseren van herinneringen en krijgt daar nu ook door een onafhankelijke partij erkenning voor.

De onderzoeker HCC is met ongeveer 200.000 leden de grootste vereniging van computer gebruikers in Nederland. Omdat het een actueel item is sinds de invoering van digitale camera's, voerden zij een onafhankelijk test uit onder zes bedrijven met een gelijkwaardig dienstenaanbod en legde dit voor aan een panel. Alle aanbieders werden getest op hun kwaliteit in het digitaliseren van oude negatieven, dia's en smalfilm. Op www.computerconsument.nl en in de maart editie van het blad hcc!link komt het onderzoek uitgebreid aan bod. Trigger kwam opgeteld als nummer 1 naar voren.

'Vorige jaar november is een journalist van HCC in Nieuwegein langs geweest met diverse oude beeldmaterialen met het verzoek aan Trigger deze te digitaliseren en op DVD te plaatsen. Het ging om 4 categorieën: kleur negatieven, zwart-wit negatieven, kleuren dia's en smalfilm. Er werd uitgelegd dat het voor een vergelijking gebruikt zou worden van bedrijven met gelijkwaardige diensten. Welke collega's dat waren, werd daarbij niet verteld. Blij met uitverkiezing voor dit onderzoek hebben we uiteraard graag meegewerkt en gedaan wat we normaal doen', aldus initiatiefnemer Ruud Bijnen. 'Recentelijk zijn we geïnformeerd over de uitslag en met trots kunnen we stellen dat Trigger er het beste uitkomt. Het is mooie stimulans voor de toekomst om ook een bevestiging te krijgen van een onafhankelijke instelling dat de apparatuur en de zorgvuldigheid waarmee Trigger werkt, een uitstekend resultaat geeft. Een leuk moment om ons bedrijf onder de aandacht te brengen'

Over Trigger:
Trigger is gevestigd in Nieuwegein en heeft als specialisme het digitaliseren van oude herinneringen. Zowel voor Nederlandse als Belgische consumenten (www.trigger.nl) en bedrijven (www.digitaliseer.nl) zet Trigger een breed scala aan analoog beeldmateriaal om naar een digitaal medium. Negatieven, dia's, foto's, smalfilm en video maar ook geluidsbanden kunnen door hen op professionele wijze op bijvoorbeeld DVD of harddisk geplaatst worden.

Tijdens de opkomst van digitale fotografie en video zocht eigenaar Ruud Bijnen naar een methode om zijn schoendoos met oude negatieven betaalbaar om te zetten naar zijn PC. Dat bleek zo prijzig dat hij besloot om zelf het ' gat in de markt' op te vullen. Een eerste geschikte scanner voor negatieven werd gevonden in de VS. Met dit apparaat was Trigger de eerste in Nederland. Vervolgens werd het portfolio uitgebreid met een dienst voor het digitaliseren van ingeraamde dia's en weer wat later werden daar 8mm smalfilm en video aan toegevoegd. Ondertussen kunnen ook foto's en geluidsbanden van de ouderwetse bandrecorders worden omgezet. De kernactiviteit samengevat in de slogan ' We make your memories digital' werd daarbij nimmer uit het oog verloren.