Gemeente Delft Perstoelichting bestemmingsplan Spoorzone Delft

Het bestemmingsplan voor de Spoorzone is gereed. Hierin zijn reacties verwerkt die de gemeente heeft ontvangen op het ontwerp-bestemmingsplan, dat tot eind oktober ter inzage lag. Belangrijk verschil met die versie van het bestemmingsplan is dat het definitieve plan uitgaat van nieuwe verkeerscijfers. Verder regelt het nieuwe plan dat er geen 'parkeerplinten' komen onder de nieuwbouw aan de Coenderstraat.

Daarnaast blijken twee aanpassingen nodig in het Lokaal Verkeers- en Vervoersplan (LVVP). Om de groei van het aantal auto's op de nieuwe Coenderstraat te kunnen beperken, is het niet mogelijk om de Hugo de Grootstraat in te richten als 30km-gebied. Het college stelt nu voor om de weg geschikt te maken voor 40km/uur. Hetzelfde geldt voor de Krakeelpolderweg, met uitzondering van het gedeelte voor de winkels: dat wordt wel ingericht als 30km-gebied.

Wethouder Rik Grashoff licht het bestemmingsplan Spoorzone en de wijzigingen in het LVVP toe tijdens een persbriefing op woensdag 8 februari om 12.00 uur in Torenhove, Martinus Nijhofflaan 2, kamer 9.15. Ik nodig u hierbij van harte uit.

Nadere informatie: Barry Raymakers, communicatie gemeente Delft, telefoon (015) 219 79 17.


-----------------------

---- --