Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District Achterhoek

P E R S B E R I C H T

7 februari 2006

Doetinchem - Fietser raakt gewond

Een 70-jarige fietser uit Doetinchem raakte maandagmiddag (6/2) rond 13.50 uur gewond na en aanrijding. De fietser reed over de Raadhuisstraat richting het centrum. Ter hoogte van de kruising met de Houtkampstraat is hij vermoedelijk gekeerd en zag daarbij een 50-jarige bromfietser uit Doetinchem over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg waarbij de fietser ten val kwam en letsel opliep aan zijn hoofd. De man werd voor onderzoek met de ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Terborg - Fietser gewond

Een 15-jarige fietser uit Terborg raakte maandagavond (6/2) gewond na een aanrijding. Het ongeval vond plaats rond 20.50 uur ter hoogte van sportcomplex de Paasberg aan 't Veld. De fietser reed vanaf de parkeerplaats van het sportcomplex de weg op. Hierbij werd hij geschept door een 18-jarige bromfietser uit Terborg, die langs reed. De fietser werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Ulft - Inbraak in winkel

In een winkel aan de JF Kennedyplein werd afgelopen nacht (7/2) ingebroken. Dit moet rond 04.55 uur gebeurd zijn. Om binnen te komen werd een raam geforceerd. Getracht werd de deur naar de koeling open te breken. Dit is echter niet gelukt. Er werd niets weggenomen.

Ulft - Diefstal leuning en poorten van stuw

Afgelopen weekend (3/2-6/2) werden vanaf de stuw in de Oude IJssel nabij de Oversluis de roestvrijstalen leuning, zeven roestvrijstalen poorten en twee zogenaamde pashekken weggenomen. Men is vermoedelijk via een bedrijfsterrein bij de stuw gekomen. De afscheiding tussen het bedrijfsterrein en de stuw is vernield. De politie is een onderzoek gestart.

Groenlo - Veelpleger aangehouden

Agenten hebben maandagavond (6/2) rond 18.05 uur een 25-jarige veelpleger uit Winterswijk aangehouden. De man werd betrapt in een supermarkt aan de Beltrumsestraat. Hij wilde enkele goederen, waaronder een pakje shag, wegnemen zonder te betalen. Bij aanspreken door winkelpersoneel wilde de man er vandoor gaan. Hij werd echter tegengehouden en de politie werd gewaarschuwd. De man werd aangehouden en op het politiebureau ingesloten.

Didam - Boetes bij controle

Agenten van het politieteam Montferland hebben maandagavond (6/2) een controle gehouden in de Wilheminastraat. Hierbij werd bekeurd voor de volgende zaken: 3x niet kunnen tonen rijbewijs, 3x niet kunnen tonen kentekenbewijs en 2x niet dragen van de autogordel. Er werden 47 blaastests afgenomen. Geen van de gecontroleerde bestuurders had teveel gedronken.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Anton de Ronde 055 - 548 60 52 ---- --