Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland * District IJsselstreek

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK

7 februari 2006

Voorst - Automobiliste raakt gewond

Een 36-jarige automobiliste uit Loenen raakte maandagmorgen (6/2) gewond na een aanrijding. Het ongeval vond plaats rond 07.05 uur op de kruising Deventerweg / Haanstraat. De vrouw verleende op de kruising geen voorrang aan een 35-jarige automobilist uit Schalkhaar met een aanrijding als gevolg. Door de aanrijding raakte de auto van de Loenense total loss. Zij moest door de brandweer uit de auto bevrijd worden. De vrouw werd met onbekende verwondingen per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder uit Schalkaar bleef ongedeerd.

Zutphen - Auto weggenomen

Vanaf de Noorderhaven werd maandag (6/2) de auto van een 51-jarige inwoonster uit Harfsen weggenomen. Dit is gebeurd tussen 08.45 en 15.30 uur. Het gaat om een zwarte Feroza Daihatsu voorzien van het kenteken YN-60-GF.

Brummen - Inbraak in bibliotheek

In de bibliotheek aan het van Limburg Stirmuplein werd afgelopen nacht (7/2) ingebroken. Dit moet gebeurd zijn rond 03.45 uur. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werd een onbekend geldbedrag. De politie is een onderzoek gestart.

Warnsveld - Winkeldiefstal

Een 18-jarige Warnsveldse werd maandagmiddag (6/2) betrapt in een winkel op de Dreiumme. Zij wilde mascara en oogschaduw wegnemen zonder te betalen. Dit werd gezien door winkelpersoneel. De vrouw werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zij kon met een boete op zak weer naar huis.

Zutphen - Portemonnee weggnomen

Een 61-jarige Zutphense heeft aangifte gedaan van diefstal van haar portemonnee. Deze werd maandagmiddag (6/2) rond 15.30 uur weggenomen in een supermarkt aan het Stationsplein. De vrouw had haar tas met daarin de portemonnee aan de boodschappenkar gehangen. Bij de kassa ontdekte ze dat haar portemonnee weg was. Het gaat om een zwarte portemonnee met daarin geld en diverse pasjes.

Twello - Fietsers op voetpad bekeurd

De politie heeft dinsdagmorgen (7/2) gecontroleerd bij de doorsteek tussen de Binnenweg en de IJsbaanweg. Het betreft hier een voetpad waar scholieren massaal gebruik van maken als een kortere weg naar school. Dertien scholieren werden bekeurd voor het fietsen over het voetpad.

Twello/Nijbroek - Vier bestuurders rijden te hard

Agenten hebben maandag (6/2) bij controles op verschillende controles vier bestuurders bekeurd voor te hard rijden. Bij controle op de Feltzweg in Twello reden twee bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 66 km. Er is hier 50 km toegestaan. Op de Vaassenseweg in Nijbroek reden eveneens twee bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 102 km. Er is hier 80 km toegestaan. De politie controleerde met de laser.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting: Anton de Ronde 055 - 548 60 52

---- --