Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Apple onthult nieuwe 1-GB iPod nano

voor 159 Euro

iPod shuffle nu verkrijgbaar vanaf 79 Euro

Bunnik, 7 februari 2006 ­ Apple onthult vandaag een nieuwe 1-GB iPod nano voor slechts 159 euro. Op dit nieuwe model, dat dezelfde mogelijkheden heeft als de iPod nano-modellen van 2 GB en 4 GB, passen tot 240 nummers of 15.000 foto's. De nieuwe 1-GB iPod nano is compact, licht en dunner dan een potlood. Hij heeft bovendien het innovatieve Click Wheel (waarvoor patent is aangevraagd) en hetzelfde prachtige kleurendisplay als de andere iPod nano-modellen. Daarnaast maakt Apple vandaag bekend dat de iPod shuffle nu nog aantrekkelijker is geprijsd. De 512-MB versie kost nu 79 Euro en de 1-GB versie is verkrijgbaar voor 109 Euro.

"Dankzij het nieuwe 1-GB model van slechts 159 Euro kan iedereen zich nu een iPod nano veroorloven", aldus Greg Joswiak, Vice President Worldwide iPod Product Marketing van Apple. "Met meer dan 40 miljoen verkochte exemplaren is iPod 's werelds populairste muziekspeler en nu kunnen nog meer muziekliefhebbers genieten van de unieke combinatie van iPod en iTunes."

iPod nano is compact en licht en past zelfs in de kleinste zak. Daardoor nemen gebruikers deze iPod gemakkelijk overal mee naartoe. Via het kleurendisplay met hoge resolutie kunnen gebruikers de albumillustraties bekijken terwijl ze naar de bijbehorende muziek luisteren, diavoorstellingen van hun foto's bekijken of games spelen, allemaal volledig in kleur. iPod nano heeft dezelfde 30-pens dockconnector als iPod en is volledig compatibel met de meer dan 2000 accessoires die inmiddels voor iPod zijn ontwikkeld.

iPod nano is naadloos geïntegreerd met de iTunes Music Store en de iTunes-jukebox voor digitale muziek. Bovendien is deze iPod voorzien van de automatische synchronisatiefunctie van Apple, waarvoor inmiddels patent is aangevraagd. Deze innovatieve voorziening kopieert de muziekcollectie, foto's en podcasts automatisch naar iPod nano en werkt deze vervolgens bij wanneer de gebruiker de muziekspeler de volgende keer aansluit op een Mac of een Windows-pc met een USB 2.0-poort.

Prijzen en verkrijgbaarheid
De witte en zwarte 1-GB iPod nano's voor Mac of Windows zijn vanaf heden overal ter wereld verkrijgbaar via de Apple Store (www.apple.com/nl) en bij erkende Apple resellers voor een adviesprijs van 159 Euro. Standaardaccessoires van iPod nano zijn een koptelefoon met oordopjes, een USB 2.0-kabel, een tasje en een cd met iTunes voor Mac en Windows.

Voor gebruik van iPod nano is het volgende vereist: een Mac met een USB 2.0-poort, Mac OS X versie 10.3.4 of hoger en iTunes 4.9 (of hoger) of een Windows-pc met een USB 2.0-poort, Windows 2000 (SP4) of Windows XP Home of Professional (SP2) en iTunes 4.9 (of hoger).

Muziekcapaciteit is gebaseerd op vier minuten per nummer en 128-Kbps AAC- codering; fotocapaciteit is gebaseerd op foto's die vanuit iTunes zijn gekopieerd en op de iPod kunnen worden weergegeven.

Apple gaf in de jaren '70 het startschot voor de personal-computerrevolutie met de Apple II en vond in de jaren '80 de personal computer opnieuw uit met de Macintosh. Apple wordt algemeen erkend voor zijn innovatieve en bekroonde Mac-desktops en -notebooks, het Mac OS X-besturingssysteem, het iLife-softwarepakket en zijn professionele programma's. Apple is bovendien de drijvende kracht achter de digitale muziekrevolutie met de iPod, de bestverkopende draagbare muziekspeler, en de on line iTunes Music Store.

Perscontact:

Juriaan Bosman
PR manager Apple Nederland
Rechtstreeks telefoonnummer: 030 659 39 40
Mobiel: 06 538 656 28
E-mail: bosman.j@euro.apple.com

Surf voor internationale persberichten en foto's in hoge resolutie van alle producten van Apple, naar www.apple.com/pr Op de Nederlandse PR-site vind je naast de meest recente persberichten ook beeldmateriaal in hoge resolutie: http://www.apple.com/nl/pr. De algemene website van Apple Nederland vind je op www.apple.com/nl

© 2006 Apple Computer, Inc. Alle rechten voorbehouden. Apple, het Apple logo, Mac, Mac OS, Macintosh, Power Mac, iPod, iTunes en Apple Store zijn handelsmerken van Apple. Andere bedrijfs- of productnamen kunnen handelsmerken zijn van hun respectieve eigenaars.


---- --