Ingezonden persbericht


Persbericht

Juliana, warm en werelds: "J", It´s feeling good!

Restaurant Prinses Juliana verandert van naam en management

Valkenburg, 7 februari 2006 --- Sterrenrestaurant Prinses Juliana in Valkenburg a/d Geul verandert van management. Na 92 jaar draagt de familie Stevens het management over aan Pim Aronson en Ed Heilker, die het fameuze instituut na een facelift zullen voortzetten onder de naam "J" (spreek uit: ´djee´).

Drie generaties Stevens hebben zich ingezet voor Restaurant Prinses Juliana & Hotel. "Na 40 jaar carrière in de horeca, met name in Juliana, vonden Doris en ik de tijd rijp om ex­tern voorzich­tig te kijken naar een opvolger. We hadden daarbij geen haast: voor ons telt vooral de waarde van de opvol­ger", zegt Paul Stevens. In onze zoektocht naar een opvolger hebben we vooral op de kwaliteit gelet. Die moet behouden blijven!" Die kwaliteit vond de familie bij Pim Aronson en Ed Heilker, veertigers met ruime horeca-expertise. "We hebben de toekomst samen doorgepraat," aldus Stevens. "Een nieuw concept, een nieuwe naam en een nieuwe aanpak. Wat blijft is de kwaliteit." Juliana sluit op 19 maart a.s. haar deuren, om na een grondige verbouwing voor Pasen 2006 te herrijzen als "J".

"J": nieuw elan op vertrouwde locatie
Eigentijds gastheerschap, laagdrempelige luxe, kwaliteit en comfort: dat is wat het nieuwe management voor ogen staat. "J" blijft hotel en restaurant, maar biedt zijn gasten méér: een lounge, een wijn proeflokaal, een club, organisatie van evenementen en zelfs, in de zomer, een beachclub met echt strand, ligbedden en whirlpool. In de tuin komen bovendien kleine paviljoens om intiem te dineren. Het hotel krijgt 15 luxe kamers, waarvan twee zeer luxe suites. Alle kamers worden opgeknapt en ingericht volgens de laatste trends. "J" wordt een warme, wervelende beleving voor zowel zakelijke als particuliere gasten. "J", it´s feeling good!

Restaurant Prinses Juliana werd als een van de eerste zaken in Nederland bekroond met een Michelin-ster. Stevens: "Vele culinaire en gastronomische carrières zijn hier begonnen. Wie bij ons stage had gelopen kon zó elders aan de slag. Wereldleiders sliepen hier, zakenmensen ontmoetten elkaar in ons restaurant. We hebben hier altijd met veel liefde gewerkt. Zelf ben ik 33 jaar aan dit bedrijf verbonden geweest. Ik heb hier een prach­tige carrière mogen opbouwen en samen met Doris en alle medewerkers hebben we vele mooie en gedenkwaardige momenten beleefd. Wij zijn dan ook alle gasten die Juliana hebben gesteund zeer dankbaar, zonder hen hadden wij dit alles niet kunnen bereiken. Nu is het tijd voor iets nieuws." www.juliana.nl en www.jhotel.nl, www.jhotel.nl/persbericht.html