Provincie Drenthe

Oplossing geluidsoverlast kaasfabriek in zicht
07 Feb 2006

Het college van gedeputeerde staten heeft de dwangsomprocedure tegen DOC Kaas aan de Alteveerstraat in Hoogeveen stopgezet. Dit omdat er in principe een convenant is waarin afspraken over geluidsreductie en uiteindelijk een verhuizing worden vastgelegd. De afspraken in het convenant vormen de basis voor een nieuwe milieuvergunning. Het college heeft vertrouwen in deze nieuwe aanpak, wat geleid heeft tot dit besluit.

De provincie Drenthe, de gemeente Hoogeveen en de naast DOC wonende heer Breedveld hebben overeenstemming bereikt over de afspraken met de directeur van de zuivelfabriek. De afspraken worden nu door de Raad van Beheer van DOC Kaas besproken. Als die akkoord gaat, wordt het convenant definitief.

DOC heeft al eerder aangegeven te willen verhuizen, maar vanwege de hoge kosten is de streefdatum januari 2008 voor het bedrijf niet haalbaar gebleken. Dat wordt uiterlijk januari 2016. Gedeputeerde Tanja Klip-Martin en burgemeester Willem Urlings hebben aangedrongen op een uitspraak over de bedrijfsverplaatsing. De gemeente Hoogeveen wil in het gebied graag woningbouw realiseren. Als de afspraken op papier staan, komt dat een stap dichterbij.