Gemeente Coevorden

Subsidie voor tweede project van de stichting Natuurkunst Drenthe

Het college van B en W stelt de gemeenteraad voor om EUR 12.500 subsidie te verlenen aan de stichting Natuurkunst Drenthe voor haar nieuwe project `Verstild Water'. De stichting heeft in 2005 met veel succes het internationale project `Kunst- en natuurwandeling De Legende' in Schoonoord georganiseerd. Dit project gaf invulling aan het provinciaal cultuurbeleid `De Kunst van het combineren'.

Het positieve advies is gebaseerd op een evaluatie van deze activiteiten met alle betrokken partijen. In 2006 zal de stichting in samenwerking met Staatsbosbeheer opnieuw internationale kunstenaars laten werken op het terrein achter het museum Ellert en Brammert. Was in 2005 het thema `De Legende', in 2006 is gekozen voor het thema `Verstild Water'. Een thema dat voortkomt uit de geschiedenis van het Oranjekanaal.

De keuze voor dit thema valt samen met de activiteiten die dit jaar worden ontplooid rond het Oranjekanaal in het kader van het 65-jarig bestaan van het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Het terrein in Schoonoord grenst aan het Oranjekanaal.

Samen met de Historische Vereniging Schoonoord wordt een route uitgezet waarvan `Kunst- en natuurwandeling Verstild Water' onderdeel uitmaakt. Een route die wat lengte betreft aansluit bij de behoefte van publiekstijdschriften en reisbijlagen aan wandelingen met een lengte van 15 tot 20 kilometer. Naast beeldende kunst worden ook andere kunstvormen bij het project betrokken, zoals optredens, muziek, dichtkunst en amateur-fotografie.