Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Groen licht vernieuwing Eendrachtsparkbuurt

Het college van Amsterdam is op woensdag 1 februari akkoord gegaan met het concept-vernieuwingsplan Eendrachtsparkbuurt. Met dit besluit zijn de plannen voor de vernieuwing van de Eendrachtsparkbuurt definitief geworden. Stadsdeel en corporatie Het Oosten/Kristal hebben nu groen licht om met de uitvoeringsfase te starten.

Hoofdlijnen plan
In het concept Vernieuwingsplan wordt voorgesteld de zes L-vormige flats tussen de Albardagracht en de Wigbolt Ripperdastraat te slopen. Op die plek - dicht langs de Albardagracht - worden dan 290 tot 319 nieuwe woningen in een compact gebouw gerealiseerd.

Zo ontstaat een aantrekkelijke groene strook, die de Geuzentuinen met het Eendrachtspark verbindt. Woningen variëren van sociale huur, tot middeldure huur- en koopwoningen.

In het gebouw komen ook ongeveer vijftig zorgwoningen, gecombineerd met een multifunctioneel centrum of zorgsteunpunt voor ouderen. Onderin het gebouw komen parkeerplaatsen.

Planning
De deelraad van Geuzenveld-Slotermeer stelde het vernieuwingsplan al eerder vast, op 5 juli 2005. Vervolgens zijn stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer en corporatie Het Oosten/Kristal de afgelopen maanden bezig geweest met de verdere uitwerking van het plan.

Gedurende deze periode heeft op verschillende manieren overleg met bewoners, omwonenden en andere betrokkenen plaatsgevonden.

Woensdag 15 februari is er een inloopbijeenkomst in Het Pluspunt (voor meer informatie: Procesbureau Vernieuwing, telefoonnummer 020 889 8445). Er wordt gestreefd om vóór de zomer 2006 een inspraaktraject te laten plaatsvinden en het uitwerkingsplan te laten vaststellen in de deelraad.